arcadianet espa
Enterprise Europe Network
80 χρόνια Γαλακτοκομική Τριπόλεως – Η πρώτη επιχείρηση στην Αρκαδία με Ελληνικό Σήμα
EPIXEIRHSEIS POY ANTEXOYN STON XRONO 2 scaled

Από το 1945 έως σήμερα….
Η Γαλακτοκομική Τριπόλεως είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της γαλακτοκομίας από το 1945. Τα δύσκολα εκείνα μεταπολεμικά χρόνια ο Γεώργιος Παπαδόπουλος μαζί με την σύζυγό του Αγγελική κατάφεραν να στήσουν ένα μικρό τυροκομείο στην Χωτούσα Αρκαδίας, βασιζόμενοι στην πλούσια κτηνοτροφία της περιοχής.

EPIXEIRHSEIS POY ANTEXOYN STON XRONO 1

Οι δυσκολίες μεγάλες, όμως η αποφασιστικότητα και η εργατικότητα που τους διέκρινε δεν τους πρόδωσε ποτέ. Έτσι η παραδοσιακή φέτα Παπαδόπουλου έκανε τα πρώτα δειλά βήματα στα μπακάλικα όλου του νομού. Με τέχνη, μεράκι και σεβασμό στην παράδοση κατάφερε με το πέρασμα των χρόνων να μετατραπεί σε μία από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της Αρκαδίας, διατηρώντας παράλληλα τον οικογενειακό χαρακτήρα της.

Ο γιος τους Βασίλης έχοντας αποκτήσει μοναδική εμπειρία, δημιουργεί ένα μεγαλύτερο χώρο ωθώντας και τους δύο γιούς του Γιώργο και Γιάννη στα δικά του βήματα. Έτσι το 1998 το τυροκομείο μετέφερε τις εγκαταστάσεις του σε ένα τεχνολογικά σύγχρονο εργοστάσιο στο Κάψια Μαντινείας. Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητο εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος 2100 τ.μ. εντός οικοπέδου 15 στρεμμάτων με άρτιο μηχανικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.

EPIXEIRHSEIS POY ANTEXOYN STON XRONO

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις λειτουργεί σύγχρονο πλήρως εξοπλισμένο χημικό και μικροβιολογικό εργαστήριο ελέγχου τροφίμων, όπως επίσης και άρτιος βιολογικός καθαρισμός. Εκεί βρίσκεται και το κέντρο διανομών από όπου διανέμονται τα προϊόντα καθημερινά όχι μόνο στην Αρκαδία αλλά σε όλη την Ελλάδα από τον ιδιόκτητο στόλο οχημάτων για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.
Τα προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνουν: φέτα (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης), γραβιέρα, μυζήθρα, ανθότυρο, γίδινο τυρί, βούτυρο γάλακτος, γιαούρτι, τυρί για σαγανάκι.

Η μεγαλύτερη παραγωγή είναι η φέτα η οποία ωριμάζει με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο σε ξύλινα βαρέλια από ξύλο οξιάς.

Έτσι μες στην καρδιά της Μαντινειακής γης, με απόλυτο σεβασμό στον καταναλωτή – όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται από 100% γάλα – ασύγκριτης ποιότητας και μοναδικής θρεπτικής αξίας.
Το σημαντικότερο; Είναι η πρώτη Γαλακτοκομική Επιχείρηση στην Αρκαδία που φέρει Ελληνικό Σήμα.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα