arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• Ανακοίνωση ΟΑΕΕ. Καταβολή εισφορών του 2ου Διμήνου 2016 και δόσεων ρυθμίσεων
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις της Αρκαδίας ότι σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΕ αναφέρει ότι η τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής εισφορών 2ου διμήνου 2016 είναι η Τρίτη 31.5.2016.
Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν μέσω Άμεσης Χρέωσης Τραπεζικού Λογαριασμού (πάγια εντολή):
– η μηνιαία δόση ρυθμίσεων Ν. 4152/2013, Ν. 4321/2015,
– η μηνιαία δόση των ανωτέρω ρυθμίσεων που δεν εξοφλήθηκε την 4.5.2016 με τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις.
Ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε, να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό τους κατά την ώρα εκτέλεσης παγίων εντολών της Τράπεζας επιλογής τους για την εξόφληση των δόσεων.
Προτείνεται η έγκαιρη πίστωση του λογαριασμού από την Δευτέρα 30.5.2016.

• Ελεύθερη η πώληση «κόκκινων» αλλά και ενήμερων δανείων
Την προστασία από την πώληση σε ξένα funds μόνο των κόκκινων δανείων με προσημείωση ή υποθήκη πρώτης κατοικίας, αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ, καθώς και εκείνων που έχουν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Επίσης, προβλέπεται και η πώληση εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και η δραστηριοποίηση στην αγορά δανείων εταιρειών από τρίτες χώρες. Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου καθορίζεται το είδος των εταιριών στις οποίες δύναται να ανατεθεί η διαχείριση των απαιτήσεων ή προς τις οποίες μπορεί να μεταβιβαστούν απαιτήσεις από δάνεια και πιστώσεις.

• Φορολογική δήλωση 2016: ο επίσημος οδηγός για την ηλεκτρονική υποβολή της

Αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο της Γ.Γ.Δ.Ε. ο «Οδηγός για τη συμπλήρωση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2015». Το εγχειρίδιο έχει στόχο να περιγράψει τις οθόνες της εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και ειδικότερα του εντύπου Ε1. Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τον οδηγό.

• Και εκτός φαρμακείων θα πωλούνται 216 μη συνταγογραφούμενα φάρμακα
Τη δημιουργία της υποκατηγορίας «Γενικής Διάθεσης Φάρμακα» (ΓΕΔΙΦΑ) των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), η οποία θα περιλαμβάνει σκευάσματα που δεν θα διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία, προβλέπει διάταξη του υπουργείου Υγείας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. O κατάλογος των ΓΕΔΙΦΑ περιλαμβάνει 216 από τα συνολικά 1.582 ΜΗΣΥΦΑ, ποσοστό 13% που θα μπορούν να διατίθενται και εκτός φαρμακείων. Τα συγκεκριμένα σκευάσματα θα πληρούν αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις, έτσι ώστε η εύκολη πρόσβαση να μη θέτει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα