arcadianet espa
Enterprise Europe Network
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO. Όλη η Πελοπόννησος μια έκθεση
S e1474370310880

Κάλεσμα στους επαγγελματίες και των επτά νομών της Πελοποννήσου να συμμετέχουν στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» απηύθυναν οι Πρόεδροι και μέλη της Διοίκησης των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου (Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, και Μεσσηνίας) στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσαν τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 6.15 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Σκοπός της συνέντευξης ήταν τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου να παρουσιάσουν τη διοργάνωση της πρώτης περιφερειακής έκθεσης της Πελοποννήσου με τίτλο «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» η οποία θα πραγματοποιηθεί από 9-13 Νοεμβρίου στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του κτιρίου ΓΕΑ στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσπάθεια για την επιχειρηματικότητα στην Πελοπόννησο, που γίνεται πρώτη φορά με τη μορφή έκθεσης, και πραγματώνει με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα συνεργασίας και σύνταξης δυνάμεων προς όφελος των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Η έκθεση θα έχει στο επίκεντρο τον αγροδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό, οι οποίοι αποτελούν άλλωστε την αιχμή του δόρατος για την περιφέρειά μας, με σκοπό την προβολή και ανάδειξη των ποιοτικών Πελοποννησιακών προϊόντων, της Πελοποννησιακής διατροφής και του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου αλλά θα συμμετέχουν και όλοι οι άλλοι παραγωγικοί τομείς που συνθέτουν το προφίλ της επιχειρηματικότητας της περιοχής. Στο πλαίσιο της έκθεσης, μάλιστα, θα διοργανωθεί εκδήλωση Β2Β συναντήσεων με επιχειρήσεις εισαγωγής του εξωτερικού μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network, προκειμένου οι πελοποννησιακές επιχειρήσεις να έχουν την άμεση ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να κλείσουν συμφωνίες με επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, οι Πρόεδροι και τα μέλη της Διοίκησης των Επιμελητηρίων τόνισαν, ότι παρά τους δύσκολους καιρούς, η ένωση των δυνάμεων διευρύνει τους ορίζοντες για οικονομική ανάπτυξη και θέτει υψηλούς στόχους επιχειρηματικών συνεργασιών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας αναφέρθηκε στον εξαγωγικό χαρακτήρα της έκθεσης ενώ έκανε ειδική αναφορά στις B2B επιχειρηματικές συναντήσεις που θα είναι και το κύριο αντικείμενο των εκδηλώσεων της έκθεσης μαζί με την ημερίδα εξαγωγικού προσανατολισμού του Enterprise Greece. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το brand Πελοπόννησος είναι σημαντικός παράγοντας που θα πρέπει να αναδειχθεί γι’αυτό και το Επιμελητήριο Αρκαδίας απευθύνθηκε σε όλα τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου για την ενίσχυση του. Τέλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Τρίπολης και τους χορηγούς για την στήριξη της έκθεσης.

Οι Πρόεδροι και τα μέλη των Διοικήσεων των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου (εκτός της Λακωνίας που λόγω κακών καιρικών συνθηκών δεν μπορούσαν να παρευρεθούν) ευχαρίστησαν το Επιμελητήριο Αρκαδίας για την πρωτοβουλία του η έκθεση να αποτελέσει πλέον κομβικό εκθεσιακό θεσμό για την οικονομία της Πελοποννήσου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος μίλησε για τις δύο Περιφέρειες στις οποίες έχει χωριστεί η Πελοπόννησος, λέγοντας ότι η διοικητική διαίρεση έχει δημιουργήσει ασάφεια και έχει φέρει πολλές δυσκολίες στα Επιμελητήρια. Με την έκθεση προσδοκάται ένας οικονομικός χώρος με κάποιον επαρκή όγκο επιχειρήσεων προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί στις αγορές ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις συνέργειες που πρέπει να γίνουν για τη σύνδεση της γαστρονομίας και του τουρισμού γιατί τα προϊόντα της Πελοποννήσου είναι Class A (πρώτης κλάσης).

Για το σημαντικό ρόλο των εμπορικών εκθέσεων έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Μανιάτης, τονίζοντας τα οικονομικά οφέλη των εκθετών από την προβολή των προϊόντων –υπηρεσιών τους. Ανάφερε ότι είναι απαραίτητο να γίνει μια σωστή προετοιμασία, επειδή οι εκθέσεις δεν αφορούν ερασιτέχνες και περαστικούς αλλά επαγγελματίες. Σε μια εποχή κρίσης τα Επιμελητήρια τολμάνε και κάνουν την Πελοποννησιακή έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» γιατί γνωρίζουν ότι θα δώσει πνοή στη επιχειρηματικότητα στην Πελοπόννησο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος εξήγησε ότι η παρατεταμένη κρίση κάνει πλέον επιτακτική την ανάγκη να γίνει ανάληψη πρωτοβουλιών συνεργασίας. Τα Επιμελητήρια δημιουργούν την «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» με σκοπό να γίνει ένα εργαλείο ανάπτυξης καινοτομίας και εξωστρέφειας, η οποία θα προβάλλει όχι μόνο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες αλλά και τον αρχαιολογικό, φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της Πελοποννήσου έξω από τα όρια της χώρας. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τα Επιμελητήρια θα σταθούν δίπλα στον επιχειρηματία σε αυτό το νέο εγχείρημα.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αριστίδης Τηλιγάδας ανέφερε ότι η έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» είναι μια νέα αρχή για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη των 100 και πλέον προϊόντων ΠΟΠ τα οποία θα προωθηθούν στις B2B επιχειρηματικές συναντήσεις.

Εκ μέρους του Προέδρου του Επιμελητήριου Κορινθίας κ. Βασίλη Νανόπουλου μίλησε ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Κορινθίας ο κ. Σωτήρης Κοροβήλος ο οποίος αναφέρθηκε στο δυνατό πρότζεκτ που φέρει το όνομα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», σημειώνοντας ότι το Επιμελητήριο Κορινθίας το θέτει υπό την αιγίδα του και τόνισε ότι εν λόγω πρότζεκτ είναι πολύ καλό και ότι θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου.

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο κ. Άγγελος Καραμπίκας, εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρίας ALFA EXPO, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική της έκθεσης, όπου συνυπάρχουν σε πάνω από 200 εκθέτες και την αναγνωρισιμότητα αφού πάνω από 20.000 επισκέπτες την επισκέπτονται καθώς και στις παράλληλες εκδηλώσεις με κύρια αυτή των επιχειρηματικών συναντήσεων B2B. Δεν παρέλειψε να τονίσει την ανταγωνιστική τιμή του περιπτέρου.

Στο τέλος της ιστοσελίδας (web tv) μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη τύπου.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα