arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO». ΌΛΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ. ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ
Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ανεβάζει και άλλο τους ρυθμούς με σημαντικές εκδηλώσεις και βραβεύσεις σε τιμώμενα πρόσωπα που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της έκθεσης.
Εκθέτες και επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να διαπιστώσουν ότι βρίσκονται στην «καρδιά» της επιχειρηματικότητας με ένα πλούσιο πρόγραμμα ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν παράλληλα με την έκθεση όπως:

o B2B Επιχειρηματικές Συναντήσεις με φιλοξενούμενους εμπορικούς επισκέπτες από το εξωτερικό μέσω του δικτύου Enterprise Europe Network.
o Ημερίδα για τις εξαγωγές, διοργάνωση του Enterprise Greece
Γαστρονομικό Φεστιβάλ με γνωστούς σεφ.
o Δωρεάν Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τους εκθέτες της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»
Τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου (Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας) σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων), διοργανώνουν δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές που μπορούν να εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια της συμμετοχής σας στην έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO». αποκλειστικά για τους εκθέτες της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 16.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).
Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να μετακινήστε δωρεάν από την Πλατεία Κολοκοτρώνη, ανά μισή ώρα, στις ώρες λειτουργίας της έκθεσης. Μία προσφορά του ΚΤΕΛ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Τα βασικά σημεία του Σχεδίου Νόμου για τα Πνευματικά Δικαιώματα και άλλες διατάξεις, παρουσίασε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτάς.
Το Σχέδιο Νόμου εισάγει ένα ολοκληρωμένο καθεστώς λειτουργίας για τη συλλογική διαχείριση στην Ελλάδα, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα στην ελληνική έννομη τάξη την Οδηγία 2014/26/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου 2014 για τη συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων καθώς και για τη χορήγηση πολυεδαφικών αδειών για επιγραμμικές χρήσεις μουσικών έργων στην εσωτερική αγορά (ΕΕEK L 84/72 20.3.2014).
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 100% ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΦΕΤΟΣ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ
Διπλάσιους φόρους σε σχέση με πέρυσι πλήρωσαν φέτος οι φορολογούμενοι μέσω καρτών, αξιοποιώντας σε ποσοστό 95% το εργαλείο των άτοκων δόσεων που εξασφαλίζει η πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας. Η αύξηση των φορολογικών υποχρεώσεων και κυρίως η εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας, έστρεψε μεγάλο μέρος των πολιτών που διαθέτουν ακόμη πιστωτική κάρτα, στην πληρωμή του φόρου σε 9 έως 12 δόσεις, καταφεύγοντας ουσιαστικά σε δανεισμό για την πληρωμή τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• ΕΛΣΤΑΤ : 13 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ «ΓΥΡΙΣΕ» ΤΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΕΠ
Συνέχισε και το 2015 την πτωτική του πορεία το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα, επιστρέφοντας στα επίπεδα προ του 2013 και συγκεκριμένα στις 16.181 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ καταγράφηκε το 2008 στις 21.845 ευρώ και στη συνέχεια βαίνει συνεχώς μειούμενο. Σε σύγκριση με το 2008, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ του 2015 είναι μειωμένο κατά 26%, ενώ σε σύγκριση με το 2014 η ποσοστιαία μείωση είναι 0,8%.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα