arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Η «επιχειρηματικότητα στην Αρκαδία» μέσα από τα μάτια των μαθητών-5ος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας
1

Για καινοτομία και επαγγελματισμό έκαναν λόγο όσοι παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις των εργασιών των βραβευμένων σχολείων που συμμετείχαν στο 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Αισίως για πέμπτη χρονιά πραγματοποιήθηκε ο 5ος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας, την Τετάρτη 17 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός αθλοθετήθηκε το 2010, πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2010-2011 από το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας χαρακτήρισε το εκπαιδευτικό σύστημα στείρο σε επιχειρηματικές γνώσεις. «Αυτό ήταν και το κίνητρο για να αθλοθετήσουμε τον μαθητικό διαγωνισμό. Θέλουμε οι μαθητές να γνωρίσουν τις έννοιες επιχειρηματικότητα, καινοτομία, εξωστρέφεια, prioject, business και marketing plan».
Στο τέλος του χαιρετισμού του ο κ. Μπουντρούκας ανακοίνωσε το πρώτο Πανεπιστημιακό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας με την συμμετοχή φοιτητών όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που θα διοργανωθεί το Σεπτέμβριο σε συνεργασία πάντα με το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

«Θα δώσουμε τις εργασίες και των πέντε μαθητικών διαγωνισμών στα σεμινάρια που θα διοργανώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για επιχειρηματίες» αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης κα. Ντίνα Νικολάκου στην διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου προγραματίζει επιχειρηματικά ταξίδια για την ανάπτυξη των επενδύσεων. «Σε αυτά τα ταξίδια περιμένουμε να έρθουν μαζί μας και οι «επιχειρηματίες του μέλλοντος» οι μαθητές ή οι φοιτητές. Ξεκινάμε από την Αρκαδία και στη συνέχεια αυτά τα ταξίδια θα πάρουν Περιφέρειακή μορφή».

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας αναφέρθηκε στο μέλλον της επιχειρηματικότητας. «οι κακές νοοτροπίες και πολιτικές μας οδήγησαν να θέλουμε να μπούμε στο δημόσιο. Το Δημόσιο δεν αποδίδει. Πιστεύουμε στο μέλλον μας και το μέλλον μας είναι τα παιδιά και τα παιδιά τα θέλουμε εδώ στην Αρκαδία. Να επιχειρήσουν και να επενδύσουν εδώ στον τόπο μας.

Η υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας κα. Βασιλική Γιαννίκου, αφού μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια του Περιφερειακού Δ/ντη Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Πετρόπουλου, που λόγω αννειλημένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παρευρεθεί, έκανε λόγο για την στήριξη και τις ευκαιρίες που δίνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας στην τοπική κοινωνία. «Η σημερινή εκδήλωση αποδεικνύει περίτρανα ότι σύσσωμη η εκπαιδευτικη κοινότητα δεν αφήνει τους μαθητές της να θεώνται από τα γυάλινα παράθυρα των σχολείων, τις προκλήσεις και προσκλήσεις της εποχής αλλά τους διευκολύνει ενεργά στον δρόμο της αυτογνωσίας και της κοινωνιογνωσίας» τονίζει η κα. Πετροπούλου στην διάρκεια τους χαιρετισμού της.

Θερμούς χαιρετισμούς και συγχαρητήρια για αυτή την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου απέστειλαν και ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Γέωργιος Σελίμης και ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Βλάσης που δυστυχώς λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορούσαν να παρευρεθούν.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των εργασιών των σχολικών ομάδων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και η απονομή των βραβείων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ στο ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ, με τίτλο «ΚαστανΟραμα»στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΒΙΔΙΟΥ

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ στο ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, με τίτλο «Η βιομάζα καταπολεμά την ανεργία»

ΕΠΑΙΝΟΣ
Το ειδικό βραβείο δόθηκε με την Ευγενική Χορηγία της επιχείρησης «ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» στο 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με τίτλο «Μύρτιλο: Πηγή Αιώνιας Νιότης»

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ευχαριστεί τον Δ/ντη κ. Γ. Σελίμη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, και την υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας κα. Βασιλική Γιαννίκου, για την στήριξη και την άψογη συνεργασία που είχαν.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα