arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Χειμερινός τουρισμός στην Αρκαδία μέσα από τα μάτια των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
BRABEYSH 1HS OMADAS

Ο τουρισμός είναι ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της εθνικής οικονομίας λόγω της εισροής ξένου συναλλάγματος στη χώρα, της δημιουργίας θέσεων εργασίας αλλά και της διεθνούς προβολής της χώρας. Δικαιολογημένα το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο φοιτητικό διαγωνισμό, εστίασε στον Αρκαδικό τουρισμό κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς τα κεφαλοχώρια, ο πολιτισμός, τα τοπικά προϊόντα, οι φυσικές ομορφιές του νομού αποτελούν κορυφαίο πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού απόλαυσαν, από τους φοιτητές, όσοι παρευρέθηκαν την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο Σχολής Επιστημών Οικονομίας, Διοίκησης & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Παράλληλα με τις παρουσιάσεις των φοιτητών παρουσιάστηκε η εφαρμογή για κινητά, i-pad και υπολογιστές η οποία παρουσιάζει επιχειρήσεις της Αρκαδίας που προσφέρουν εκπτώσεις αλλά και προνόμια στους φοιτητές καθώς και τα αποτελέσματα μελέτης από την Περιφερειακή Έκθεση Αρκαδικό Πανόραμα με θέμα «Προβλήματα και προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων» από τον καθ. Ζαχαρία Δερμάτη και την επιστημονική συνεργάτη Καθ. Βίκη Σκίντζη αντίστοιχα.

Για τις άριστες σχέσεις και την άψογη συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου Αρκαδίας και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έκαναν λόγο οι διοργανωτές της εκδήλωσης οι Πρόεδροι κ.κ. Ιωάννης Μπουντρούκας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και Δημήτριος Θωμάκος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην διάρκεια των χαιρετισμών τους.

«Με αυτές τις ενέργειες – πρωτοβουλίες μαθαίνετε, αποκτάτε εμπειρίες» τόνισε ο καθ. Δημήτριος Θωμάκος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στον ρόλο του Επιμελητηρίου στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας όσο και στον διαδραστικό ρόλο του Πανεπιστημίου με την κοινωνία.

Ο κ. Ιωάννης Μπουντρούκας αναφέρθηκε στις ελάχιστες δυνατότητες που έχει πλέον κάποιος για να απορροφηθεί στον Δημόσιο τομέα γι’αυτό και πρέπει να επενδύουμε καθημερινά όλοι στην επιχειρηματικότητα. «Οι δραστήριοι πρέπει να δοκιμάζονται με την επιχειρηματικότητα παρόλο τις ευκαιρίες που μπορεί να τους δοθούν σε άλλους τομείς» ενώ απεύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στους φοιτητές «Οι πόρτες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας είναι ανοιχτές. Για ό,τι χρειαστείτε είμαστε εδώ, δίπλα σας»

Φανερά απογοητευμένος ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας μίλησε για την κακή ανάπτυξη, «Δεν κοιτάξαμε την ανάπτυξη αλλά πως θα δανειστούμε για να επιβιώσουμε, δεν κοιτάξαμε πως θα κάνουμε εξαγωγές από τις τεράστιες τότε παραγωγές σε φρούτα, γάλα, λάδι, κρέας κ.α αλλά πως θα εισάγουμε για να μην δουλέψουμε, για να μην δημιουργήσουμε»

«Η Αρκαδία είναι μια περιοχή ανώριμη ακόμα τουριστικά, αλλά αυτή είναι και η ευκαιρία μας για να αναπτύξουμε μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης το οποίο να στηρίζεται στον τουρισμό ήπιας ανάπτυξης και στον αγροτουριστικό τομέα» τόνισε στην διάρκεια του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των εργασιών των ομάδων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και η απονομή των βραβείων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο ΣΤΗΝ ΟΜΆΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ:
• ΖΑΪΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
• ΜΠΑΛΑΓΟΥΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
• ΤΡΑΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

2ο ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ:
• ΣΤΙΒΑΧΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
• ΒΑΡΕΛΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
• ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΚΑΡΑΒΑΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Δημήτριο Θωμάκο και την επιστημονική συνεργάτη και υπεύθυνη των ομάδων κα. Βίκη Σκίντζη για την στήριξη και την άψογη συνεργασία που είχαν.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα