arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money

• Πρόγραµµα επιχορήγησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων
Δημόσια πρόσκληση, κάνει ο ΟΑΕΔ, προς εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για υποβολή αιτήσεων στο «Πρόγραµµα επιχορήγησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας κατά τη χειμερινή περίοδο 2015- 2016». Σκοπός του προγράµµατος είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που λειτουργούν εποχικά, κατά τη χειμερινή περίοδο και συγκεκριμένα από την 1η Νοεμβρίου 2015 έως την 29η Φεβρουαρίου 2016.
Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά την  πρόσκληση

• Ποιο καθεστώς θα ισχύει με τα «κόκκινα» δάνεια
Αντιμέτωποι με τις εταιρείες διαχείρισης ή/και μεταβίβασης απαιτήσεων για τη ρύθμιση των δανείων τους και όχι με τις τράπεζες θα βρεθούν από την 1η Ιανουαρίου 2016 πολλοί δανειολήπτες, καθώς τίθεται σε εφαρμογή το νέο –για τα ελληνικά δεδομένα– πλαίσιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Τυπικά, βάσει των όσων προβλέπει ο νέος νόμος 4354/2015, η ρύθμιση των δανείων θα γίνεται από τις εν λόγω εταιρείες, σύμφωνα με τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι τράπεζες και περιλαμβάνονται στον Κώδικα Δεοντολογίας. Ωστόσο, στην περίπτωση των επιχειρηματικών δανείων, δεν αποκλείεται πλέον ακόμη και «κούρεμα», κάτι που οι διοικήσεις των τραπεζών δεν αποτολμούσαν για ευνόητους λόγους.
Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις ερωτήσεις απαντήσεις

• Επιδότηση στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της αγοράς για στελέχωση των επιχειρήσεων από καταρτισμένους συνεργάτες αποφάσισε την επιδότηση της συμμετοχής των άμεσα ενδιαφερομένων, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Το κόστος συμμετοχής είναι 3.300€ από 3.900€ που ήταν αρχικά.
Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

• Πως αμείβονται οι Αργίες των Εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς 2015-2016
Κατά την περίοδο των εορτών έχουν καθορισθεί με το νόμο ημέρες υποχρεωτικής αργίας και ημέρες κατ’ έθιμο αργίας.
Ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας είναι η ημέρα των Χριστουγέννων (25η Δεκεμβρίου-Παρασκευή) κατά την οποία απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και τις γιορτές.
Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα