arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• Κατάλογος καταστημάτων delicatessen από 70 χώρες
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών ότι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών είναι αναρτημένοι κατάλογοι καταστημάτων εκλεκτών τροφίμων (delicatessen) από 70 συνολικά χώρες. Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από τις ελληνικές αρχές στο εξωτερικό (Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Πρεσβείες και Προξενεία). Σκοπός του εγχειρήματος είναι η ενημέρωση των Ελλήνων παραγωγών και εξαγωγέων τροφίμων και ποτών για σημεία πώλησης σε χώρες του εξωτερικού, στα οποία μπορούν να προτείνουν τα προϊόντα τους.
Όλες οι πληροφορίες εδώ

• Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών – Οι νέες τιμές ζώνης
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των με οποιαδήποτε αιτία μεταβιβαζομένων ακινήτων, που βρίσκονται σε περιοχές εντός σχεδίου όλης της Χώρας.
Μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν τελευταία στιγμή οι νέες τιμές στις αντικειμενικές άξιες είναι «τσιμπημένες» κατά 50 ευρώ το τ.μ. σε ορισμένα κλιμάκια με αποτέλεσμα τα τελικά ποσοστά μείωσης να φτάνουν έως και 20,59%.
Με βάση τις νέες χαμηλότερες αντικειμενικές τιμές θα υπολογίζονται πλέον οι φόροι στις μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομικές, ενώ ο ΕΝΦΙΑ του 2015 παραμένει αμετάβλητος.
Όλες οι πληροφορίες και το ΦΕΚ εδώ

• Ενδιαφέρον τυνησιακών εταιριών για εισαγωγή από την Ελλάδα
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τα μέλη του για τις επιχειρηματικές συνεργασίες που ζητούν οι τυνησιακές εταιρίες για εισαγωγή από την Ελλάδα βάσεων (supports) φωτοβολταϊκών, γεωργικών μηχανημάτων και εξοπλισμού, τρακτέρ, εργαλείων σπόρων, ζιζανιοκτόνων, λιπασμάτων, συστημάτων άρδευσης (goutte à goutte) στο πλαίσιο της Έκθεσης γεωργίας, ιχθυρών και γεωργικών μηχανημάτων SIAMAP.
Για όλες τις πληροφορίες, τις συνεργασίες, το δασμολόγιο και τις συναλλαγές πατήστε εδώ

• Επιδότηση στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της αγοράς για στελέχωση των επιχειρήσεων από καταρτισμένους συνεργάτες αποφάσισε την επιδότηση της συμμετοχής των άμεσα ενδιαφερομένων, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Το κόστος συμμετοχής είναι 3.300€ από 3.900€ που ήταν αρχικά.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα