arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Νέα χαλάρωση στα capital controls για συναλλαγές με το εξωτερικό
CHA000005

H Eπιτροπή Εγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών διευρύνει τα εγκριτικά όρια για πληρωμές που συνδέονται με συγκεκριμένες συναλλαγές όπως η εισαγωγή αγαθών από επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή αυξάνει στα 250.000 ευρώ την ημέρα από 150.000 ευρώ προηγουμένως τα όρια για μεταφορές κεφαλαίων προκειμένου να πληρωθούν τιμολόγια, παραστατικά συναλλαγής κ.τ.λ. όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στις 8 Ιανουαρίου στα dikaiologitika.gr

Επίσης, αυξάνει στα 80 εκ. ευρώ από 70 εκ. προηγουμένως το εβδομαδιαίο εγκριτικό όριο των ειδικών υποεπιτροπών για κάθε ένα από τα τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα. Το όριο για την Attica Bank ανέρχεται σε 6,3 εκ. ευρώ και σε 2,8 εκ. ευρώ για την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Ως εκ τούτου το συνολικό εβδομαδιαίο όριο για το τραπεζικό σύστημα αυξάνεται στα 352,380 εκ. ευρώ από 308 εκ. προηγουμένως.

Ακόμη, αυξάνεται στις 20 χιλ. ευρώ από 10 χιλ. ευρώ προηγουμένως το μηνιαίο όριο για συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται να εξετασθεί το ιστορικό κινήσεων των πελατών. Οι συναλλαγές για ποσά μικρότερα των 5 χιλ. ευρώ εξετάζονται απευθείας από τα καταστήματα των τραπεζών.

Η εκταμίευση για συναλλαγή που έχει εγκριθεί ισχύει για 12 εργάσιμες μέρες από την επομένη της κοινοποίησης της έγκρισης στο πιστωτικό ίδρυμα έναντι 7 εργάσιμων προηγουμένως.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα