arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Αναβάθμιση Διαδικτυακής Πύλης για τους εξαγωγείς “Agora”
startup

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τα μέλη του – εξαγωγικές επιχειρήσεις της Αρκαδίας  – για την αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εξωτερικών, Agora η οποία στοχεύει στην  υποστήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Καθοριστικό κριτήριο, για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ελληνικών επιχειρηματιών είναι οι  επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων να αποστείλουν, έως τις 20.02.2016, δημιουργικές απόψεις, παρατηρήσεις και προτάσεις, στο e-mail b01@mfa.gr , της αρμόδιας Β1 Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου, προκειμένου να ενσωματωθούν, κατά το δυνατόν, στον αναβαθμισμένο διαδικτυακό τόπο.

Η διαδικτυακή πύλη Agora, έχει διαγράψει ήδη μια δεκαετία συνεχούς λειτουργίας, προσφοράς και όσμωσης των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών με την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σημαντικό πυλώνα και εργαλείο στις κοινές προσπάθειες με τις επιχειρήσεις, για επίταση και διεύρυνση της εξωστρέφειας τους, ενώ έχει παγιωθεί ως ο κατ’ εξοχήν ενημερωμένος δίαυλος πληροφόρησης για τις συντελούμενες οικονομικές και εμπορικές εξελίξεις στις ξένες αγορές.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις επιτάσσουν τον εκσυγχρονισμό του Agora, προκειμένου να εξακολουθήσει να διαδραματίζει τον καταλυτικό ρόλο στην ενημέρωση και προώθηση των ελληνικών εξωστρεφών επιχειρήσεων. Προς τούτο έχει δρομολογηθεί η αναβάθμιση του ιστοτόπου, με κριτήριο την ανάταξη της προσβασιμότητας, τον εμπλουτισμό των δυνατοτήτων ροής πληροφόρησης κατά τρόπο που να διευκολυνθεί η ροή των πληροφοριών προς τους Έλληνες επιχειρηματίες.

Οι στενοί δεσμοί του Agora με την ελληνική εξωστρέφεια υπαγορεύουν και επιφυλάσσουν κεντρικό ρόλο στη συνεισφορά της στη διαδικασία δόμησης της αρχιτεκτονικής του.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα