arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• Πρόγραμμα ERASMUS + για τις επιχειρήσεις επεξεργασίας και μεταποίησης ξύλου
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εγκρίθηκε να υλοποιήσει στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ το πρόγραμμα με τίτλο: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΜΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ -ΡΟΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΞΥΛΟΥ»
Αριθμός Δικαιούχων: 12 και Διάρκεια αποστολής: 10 ημέρες
Ημερομηνία υλοποίησης: 17/4/2016-26/4/2016
Η αποστολή θα υλοποιηθεί στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο. Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα σεμινάρια, θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και πρακτικές στον τομέα τους και θα επισκεφθούν συναφείς γερμανικές επιχειρήσεις για να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και τις μεθόδους που αναπτύσσουν.
Τα έξοδα της αποστολής (αεροπορικά, διαμονή, μετακινήσεις, ημιδιατροφή) θα καλυφθούν εξολοκλήρου από το πρόγραμμα.
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής έως 22 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00.
Όλες οι πληροφορίες και η αίτηση συμμετοχής ΕΔΩ.

• Επιδότηση συμμετοχής μελών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σε εκθέσεις για το έτος 2016
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, προγραμματίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής για τις ακόλουθες εκθέσεις: DOMOTEC, FRESKON θα ξεκινήσει την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10.00 και δε θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις που θα παραληφθούν νωρίτερα. Η διαδικασία θα κλείσει την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 14.00 μ.μ.
Πληροφορίες για τις εκθέσεις και τους όρους συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ.

• ΙΟΒΕ: Λύση ανάγκης το επιχειρήν για τους περισσότερους Έλληνες
Επιχειρηματίες από ανάγκη γίνονται οι Έλληνες, ενώ το 2015 ο δείκτης επιχειρηματικής ενεργοποίησης υποχώρησε, αντανακλώντας την αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στην οικονομία και τις δυσκολίες που επέφεραν τα capital controls, σύμφωνα με την έρευνα «Επιχειρηματικότητα 2014-15: Η Δυναμική του Επιχειρηματικού Συστήματος στην Ελλάδα της Κρίσης», που παρουσίασε χθες το ΙΟΒΕ. Τα πρώτα αποτελέσματα από την ανάλυση των στοιχείων για το 2015, σε σχέση με το 2014 δείχνουν πτώση του δείκτη επιχειρηματικής ενεργοποίησης στη χώρα μας, στο επίπεδο του 6,9% (από 7,8%). Οι αναλυτές του ΙΟΒΕ καταλήγουν στο γενικό συμπέρασμα ότι, η συνεχιζόμενη ύφεση οδηγεί, συγκριτικά με άλλες χώρες, περισσότερους πολίτες στο «επιχειρείν» από ανάγκη, παρά από την επιθυμία αξιοποίησης πραγματικών ευκαιριών.
Μπορείτε να δείτε την έρευνα αναλυτικά ΕΔΩ.

• Πως θα δηλωθούν τα ανείσπρακτα ενοίκια
Σύμφωνα με τη νέα ΠΟΛ 1024/2016, προκειμένου να δηλωθούν ως ανείσπρακτα τα εισοδήματα από την εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας, θα πρέπει να προσκομίζονται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., πριν από την υποβολή της δήλωσης, ευκρινή φωτοαντίγραφα (φωτοτυπίες), των διαταγών, δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί ή αγωγών που έχουν ασκηθεί, έως και την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης. Διευκρινίζεται ότι τα ανείσπρακτα εισοδήματα θα δηλώνονται στο έντυπο «ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» Ε2 και θα μεταφέρονται σε ειδικό κωδικό του εντύπου Ε1 κατά την υποβολή της οικείας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
Μπορείτε να κατεβάσετε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΔΩ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα