arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• Επιδότηση συμμετοχής μελών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σε εκθέσεις για το έτος 2016
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, προγραμματίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής για τις ακόλουθες εκθέσεις: DOMOTEC, FRESKON θα ξεκινήσει την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10.00 και δε θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις που θα παραληφθούν νωρίτερα. Η διαδικασία θα κλείσει την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 14.00 μ.μ.
Πληροφορίες για τις εκθέσεις και τους όρους συμμετοχής εδώ.

• Παράταση για την αποπληρωμή των πυρόπληκτων δανείων ζητούν τα επιμελητήρια
Σε συνέχεια των παρεμβάσεων που γίνονται τα τελευταία χρόνια για τα πυρόπληκτα δάνεια, οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Αρκαδίας, Αχαΐας, Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας συνεχίζουν τον αγώνα τους.
Σε επιστολή που απέστειλαν προς τους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ζητούν την κατάταξη των δανείων (που ελήφθησαν από τις επιχειρήσεις μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007) σε ειδικές συνθήκες και παράταση αποπληρωμής μακράς διαρκείας, ώστε αυτή να γίνει ευχερής.
Πατήστε εδώ για να διαβάστε αναλυτικά την παρέμβαση

• Έκθεση «Ελλάδος Γεύση», στην Αθήνα
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τα μέλη του, επιχειρήσεις εστίασης, παραγωγούς, ξενοδόχοι κ.λπ για τη διοργάνωση της έκθεσης «Ελλάδος Γεύση» που θα πραγματοποιηθεί, 15-18 Απριλίου 2016, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στην Αθήνα.
Αναλυτικά για την έκθεση πατήστε εδώ.

• Έκθεση ΓΓΔΕ: Υποχώρησαν κατά 610,5 εκατ. ευρώ οι φορολογικές εισπράξεις το 2015 έναντι του 2014
«Μαύρη τρύπα» 610,5 εκατ. ευρώ άφησε το 2015 στο σύνολο των φορολογικών εσόδων (άμεσοι και έμμεσοι φόροι), καταγράφοντας μείωση κατά 1,38% έναντι του 2014. Είναι αξιοσημείωτο ότι η μόνη «πηγή» στην άμεση φορολογία όπου καταγράφηκε αύξηση κατά 11,47% είναι αυτή των εσόδων φόρου από μισθούς και συντάξεις που εισπράττονται με τη μορφή παρακράτησης (67,47% των συνολικών φόρων εισοδήματος φυσικών προσώπων), ενώ στην έμμεση φορολογία «σωσίβιο» ήταν τα έσοδα από τον ΦΠΑ, παρά την οριακή τους αύξηση. Από την άλλη πλευρά, τη μεγαλύτερη μείωση κατά 46,82% παρουσιάζουν τα έσοδα που εισπράττονται με τη μορφή προκαταβολής (4,48% των συνολικών φόρων εισοδήματος φυσικών προσώπων), ενώ μειώθηκαν κατά 10,89% τα έσοδα που εισπράττονται με τη μορφή παρακράτησης πλην μισθών και συντάξεων.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα