arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1
  • Πρόγραμμα ERASMUS + για τις επιχειρήσεις επεξεργασίας και μεταποίησης ξύλου

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εγκρίθηκε να υλοποιήσει στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ το πρόγραμμα με τίτλο: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΜΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ -ΡΟΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΞΥΛΟΥ»
Αριθμός Δικαιούχων: 12 και Διάρκεια αποστολής: 10 ημέρες
Ημερομηνία υλοποίησης: 17/4/2016-26/4/2016
Η αποστολή θα υλοποιηθεί στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο. Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα σεμινάρια, θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και πρακτικές στον τομέα τους και θα επισκεφθούν συναφείς γερμανικές επιχειρήσεις για να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και τις μεθόδους που αναπτύσσουν.
Τα έξοδα της αποστολής (αεροπορικά, διαμονή, μετακινήσεις, ημιδιατροφή) θα καλυφθούν εξολοκλήρου από το πρόγραμμα.
Υποβολή αίτησεων συμμετοχής έως 22 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00.
Για να δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες και να κατεβάσετε και την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ.

  • Τροποποίηση της φορολογίας για το γάλα ζητά η Κομισιόν

Τροποποίηση της φορολογικής νομοθεσίας για το γάλα, τα προϊόντα με βάση το γάλα και το κρέας από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. ζήτησε επίσημα από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι διατάξεις που εφαρμόζει επί του παρόντος η Ελλάδα, παραβιάζουν, κατά την Επιτροπή, τους κανόνες της Ε.Ε. που απαγορεύουν τα μέτρα που έχουν ισοδύναμο αποτέλεσμα με τους δασμούς και δημιουργούν εσωτερική φορολόγηση που εισάγει διακρίσεις. Το αίτημα διατυπώνεται υπό μορφή αιτιολογημένης γνώμης. Αν δεν υπάρξει ικανοποιητική ανταπόκριση εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ε.Ε.

  • ΕΣΕΕ: Μείωση 20,8% στον τζίρο των χειμερινών εκπτώσεων

Τη μεγαλύτερη βουτιά από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση σημείωσε ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων καθώς μειώθηκε κατά 20,8% σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ στους 60 εμπορικούς συλλόγους – μέλη της η αγορά έχασε φέτος 1,18 δισ. ευρώ. Τα μεγαλύτερα ποσοστά μείωσης είχαν καταγραφεί το 2013-2012 με -14,6%, το 2009-2008 με -11,7%, το 2011-201 με -9,4%, ενώ το 2015 με 2014 ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων είχε πέσει κατά 2,4%. Όσον αφορά την εξέλιξη των πωλήσεων, από την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι σε σύγκριση με το 2015 μία στις τρεις επιχειρήσεις εμφάνισε απώλεια τζίρου.

Αναλυτικά η έρευνα εδώ

  • Τροποποιημένη ΚΥΑ, που διέπει τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και οδηγός υλοποίησης δράσεων

Με σκοπό την άμεση ανάσχεση της ανεργίας και ως έκτακτο μέτρο, η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχεδιάζει και καταρτίζει Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, συγχρηματοδοτούμενα από τους πόρους του ΕΣΠΑ, για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, με απασχόληση των ανέργων απευθείας σε δήμους και περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες, όπως σε σχολεία και νοσοκομεία.
Για να δείτε αναλυτικά την ΚΥΑ και τον Οδηγό υλοποίησης δράσεων πατήστε εδώ

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα