arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Έκθεση κρασιού “Οινόραμα”
exchibition

Τον ελληνικό αμπελώνα φέρνει στο κέντρο της Αθήνας η έκθεση κρασιού Οινόραμα που πραγματοποιείται στις 5, 6 και 7 Μαρτίου 2016 (10:00-19:00) στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου συμμετέχουν περισσότερα από 150 οινοποιεία απ’ όλη τη χώρα.

Το Οινόραμα 2016 διοργανώνεται και φέτος στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο Μέγαρο, ένα χώρο που έχει αποδειχθεί ιδανικός για την προβολή του κρασιού. Πανέμορφες ψηλοτάβανες αίθουσες με φυσικό φωτισμό, εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεκάδες ξενοδοχεία και χώροι εστίασης σε απόσταση περπατήματος, εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες για τους εκθέτες και τους επισκέπτες του Οινοράματος.

Το Οινόραμα ανοίγει φέτος τις πόρτες του σε μερικές, επιλεγμένες εταιρείες αμπελοοινικού εξοπλισμού́ που επιθυμούν να στηρίξουν με την παρουσία τους το ελληνικό́ κρασί. Η παρουσία αυτή, σε κεντρικό́ σημείο της έκθεσης, θα εμπλουτίσει το Οινόραμα και θα δώσει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου να κάνουν ουσιαστικές επαφές με τους οινοποιούς-εκθέτες, αλλά́ και με τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης.

Εκτός των τειχών της έκθεσης και για την ακόμα μεγαλύτερη διάχυση του επώνυμου εμφιαλωμένου ελληνικού κρασιού, το Οινόραμα εγκαινίασε πέρυσι και επαναλαμβάνει φέτος το Athens Wine Week (28/02-6/03/2016). Ένα σύνολο δράσεων που εκτυλίσσονται κάθε χρόνο για μία εβδομάδα, αυτήν πριν την έκθεση, με αποκορύφωμα την ίδια την έκθεση. Δεκάδες εκδηλώσεις με αφετηρία και πρωταγωνιστή το κρασί οργανώνονται σε όλη την πόλη, φέρνοντας στο προσκήνιο τα καλύτερα ελληνικά και εισαγόμενα κρασιά και τους δημιουργούς τους.

Επιστρέφοντας και πάλι μέσα στην έκθεση, σειρά εκδηλώσεων, με στόχο να προσελκυσθεί και να ικανοποιηθεί ευρύ φάσμα κοινού, από τον οινόφιλο καταναλωτή μέχρι τον εξειδικευμένο αγοραστή του εξωτερικού, θα επιβεβαιώσει πως το Οινόραμα αποτελεί ετήσιο ορόσημο για τους εκθέτες και τους επισκέπτες του:

· Οινικές Αποκαλύψεις: Μικρά οινοποιεία, αφανείς ποικιλίες και «φυσικά κρασιά», για επαγγελματίες και οινόφιλους που αναζητούν το διαφορετικό και θέλουν να… προβλέψουν το οινικό μέλλον.

· Discover Greek Wine: «Πλατεία Γευσιγνωσίας» που αποτυπώνει αντιπροσωπευτικά τον οινικό χάρτη της Ελλάδας, όσον αφορά ποικιλίες αμπέλου, προελεύσεις, στυλ κρασιών κ.ά. και απευθύνεται στον έλληνα και στον ξένο επαγγελματία.

· Ελληνικό Εστιατόριο: Επιβράβευση και προβολή εστιατορίων που πιστεύουν και επενδύουν στο Επώνυμο Ελληνικό Κρασί και το αναδεικνύουν στους χώρους τους.

· Τα Ελαιόλαδα των Οινοποιών: Οι αρκετοί οινοποιοί της έκθεσης με παραγωγή ελαιόλαδου θα το εκθέσουν προς δοκιμή στους επισκέπτες της.

Το εισιτήριο στο Οινόραμα 2016 κοστίζει 10€, περιλαμβάνει το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας οίνου και τον κατάλογο κρασιών της έκθεσης και ισχύει για όλες τις ημέρες λειτουργίας της. Με την προεγγραφή σας εδώ κερδίζετε χρόνο κατά την είσοδό σας στην έκθεση.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα