">

9η Έκθεση Τουρισμού 2016 «Activetrip»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 22/02/2016 / ΩΡΑ: 10:30 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΝΕΑ

To Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τα μέλη του για την διοργάνωση της πανελλήνιας τουριστικής Έκθεσης «Activetrip», από την Παρασκευή 13 έως την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στην Πάτρα.

Η  «Activetrip» είναι αναπτυγμένη πάνω στα πρότυπα της κορυφαίας Ελληνικής τουριστικής εκθεσιακής εκδήλωσης «Τουριστικό Πανόραμα», έχοντας ήδη διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία οκτώ χρόνων.

Η πολυθεματική εκθεσιακή εκδήλωση του 2016, θα λειτουργήσει σε νέο αναβαθμισμένο πλαίσιο, αλλά και προσαρμοσμένη στα δεδομένα και τις ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί στην τουριστική αλλά και γενικότερα την σύγχρονη αγορά. Θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του πολυχώρου Αγορά Αργύρη, που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο της πόλης, διαθέτοντας εκτός των άλλων ανεξάρτητη, πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα συνεδρίων και εκδηλώσεων, αλλά και όλες τις απαραίτητες σύγχρονες προδιαγραφές και υποδομές, ώστε να εγγυάται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η Έκθεση θα πλαισιωθεί για μία ακόμα χρονιά ως ένθετη δραστηριότητα από το καθιερωμένο πλέον Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας καθώς και από πολλές άλλες παράλληλες εκδηλώσεις που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και στις τάσεις της τουριστικής αγοράς, με έμφαση τις νέες και ειδικές- εναλλακτικές μορφές τουρισμού: Θαλάσσιος τουρισμός, Εκδρομές με χαρακτήρα Δράσης και Περιπέτειας, Θρησκευτικός τουρισμός, Ιαματικός και Τουρισμός Υγείας, Αθλητικός, Περιηγητικός, Γαστρονομικός και Αγροτουρισμός δίνουν το «παρών» κάθε χρόνο στην Έκθεση, παρουσιάζοντας τις «εναλλακτικές» και όχι μόνο τουριστικές δυνατότητες όλων των περιφερειών της χώρας μας.

Η Έκθεση αναμένεται ότι θα τεθεί και αυτή τη φορά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού- ΕΟΤ και του ΣΕΤΕ ενώ τυγχάνει επίσης της υποστήριξης του HATTA και όλων των σημαντικών αυτοδιοικητικών, περιφερειακών, τοπικών και κλαδικών φορέων.

Θα έχει επίσης την χορηγική υποστήριξη μεγάλων και πανελλήνια γνωστών επιχειρήσεων όπως και την επικοινωνιακή κάλυψη σημαντικών έντυπων, ηλεκτρονικών και διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, τόσο περιφερειακών όσο και πανελλήνιας εμβέλειας.

Αναλυτικά οι πληροφορίες για την έκθεση εδώ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι πρέπει να μεριμνήσετε για την καταβολή του «τέλους διατήρησης μερίδας» της επιχείρησής σας στο Γ.Ε.ΜΗ. εντός της τρέχουσας χρήσης, διότι στο τέλος της χρήσης, σύμφωνα με το άρθρο 3 της υπουργικής απόφασης 79752/30-12-2014, «τα εν λόγω τέλη αποστέλλονται από την αρμόδια υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του οικείου Επιμελητηρίου στη Φορολογική Διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη με βάση τις διατάξεις του κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων»

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι όλες οι επιχειρήσεις που είναι καταχωρημένες στο ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (Γ.Ε.ΜΗ.) και δεν είναι κεφαλαιουχικές – και πιο συγκεκριμένα όλες οι Ο.Ε, Ε.Ε, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ και ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – έχουν υποχρέωση υποβολής στο Γ.Ε.ΜΗ. αποδεικτικού κατάθεσης φορολογικής δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υπουργικής Απόφασης 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ. 3623, τ.Β΄). Η καταχώρηση γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, το αργότερο δύο μήνες μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης στον ιστότοπο: https://services.businessportal.gr

Τέλος, ελέγξτε και τις άλλες υποχρεώσεις σας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, που τυχόν εκκρεμούν.