arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Πρεμιέρα για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ στο Άστρος έκανε το Επιμελητήριο Αρκαδίας
GUI

Στο Άστρος παρουσιάστηκε η πρώτη στη σειρά ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, σε συνεργασία με τα επαγγελματικά σωματεία/συλλόγους των περιοχών, Άστρους, Βυτίνας, Μεγαλόπολης.
Την Τετάρτη 16 Μαρτίου στο Ίδρυμα Ζαφείρη ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μαζί με την Πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Άστρους «Ο ΚΑΡΥΤΣΙΏΤΗΣ» υποδέχτηκαν πλήθος κόσμου ,που έσπευσαν να ενημερωθούν για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ, τις δράσεις του Δικτύου του Enterprise Europe Network και για τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας στη διάρκεια του χαιρετισμού του δεν παρέλειψε να ενημερώσει για τις δράσεις και ενέργειες που έχουν γίνει στα πυρόπληκτα δάνεια και στα ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα, στον αναπτυξιακό νόμο, καθώς και για την επιδότηση που δίνει το Επιμελητήριο στους επαγγελματίες που θέλουν να συμμετέχουν σε εκθέσεις της Ελλάδας. Σημαντική χαρακτήρισε δε την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στο εξωτερικό που προσφέρουν τα προγράμματα Erasmus + – που διαχειρίζεται το Επιμελητήριο – σε επαγγελματίες –μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Τις δράσεις του δικτύου Enterprise Europe Network, παρουσίασε η υπεύθυνη για το δίκτυο στο Επιμελητήριο και Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κα.Ευγενία Τζανετοπούλου.

Στη συνέχεια ο συνεργάτης της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου «Αγαπήνωρ» κ. Νίκος Μεγρέμης ενημέρωσε διεξοδικά για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ:
1. “Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές”
2. “Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”
3. “Νεοφυής Επιχειρηματικότητα”
4. “Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών”.

Στα σεμινάρια του ΕΦΕΤ και την πιστοποίηση που απαιτείται να έχουν οι επαγγελματίες εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος γενικότερα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος Μεταποίησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Τερζής και ενημέρωσε για την οργάνωση σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν στο Άστρος σε συνεργασία με το Σωματείο Επαγγελματιών Άστρους, μέσα στο επόμενο διάστημα.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, έγινε ανοιχτή συζήτηση και απαντήθηκαν τα ερωτήματα των παρευρισκομένων.

Για να δείτε αναλυτικά τα προγράμματα πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήσετε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, καθημερινά όλες τις εργάσιμες ώρες (8π.μ.-3 μ.μ.) στα τηλέφωνα: 2710 227141-2.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα