arcadianet espa
Enterprise Europe Network
«Άμεση Είσοδος στην αγορά της Κίνας με το Διασυνοριακό Ηλεκτρονικό Εμπόριο»
epimelitirio

Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των μελών του διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Άμεση Είσοδος στην αγορά της Κίνας με το Διασυνοριακό Ηλεκτρονικό Εμπόριο»  που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Απριλίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου και Πανός 21, Τρίπολη.

Εισηγητής: Γιώργος Φλωράς, εκπρόσωπος στην Ελλάδα της eCargo Enterprise Limited

Σημειώνεται ότι σε όλους τους συμμετέχοντες θα αποσταλεί πλήρες ενημερωτικό υλικό για το Διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο και την χρήση των Free Trade Zones για άμεση είσοδο στην αγορά της Κίνας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί αναλυτικά το νέο μοντέλο εισόδου στην Αγορά της Κίνας μέσω των Free Trade Zones και του Cross Border eCommerce (Διασυνοριακό Ηλεκτρονικό Εμπόριο). Οι Έλληνες εξαγωγείς πλέον δεν χρειάζονται άδεια εισαγωγής των προϊόντων τους στην Κίνα, ετικέτες στα προϊόντα, μακροχρόνια αναμονή και υπερβολικά κόστη. Πλέον η ανεύρεση διανομέα για άμεση είσοδο στην Κίνα δεν είναι απαραίτητη, καθώς ο εξαγωγέας μπορεί να πουλήσει απευθείας στους Κινέζους καταναλωτές. Το προϊόν τοποθετείται αμέσως στο «ράφι» του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο παράδεισος του ηλεκτρονικού εμπορίου βρίσκεται πλέον στην Κίνα. Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις στην Κίνα το 2015 ήταν 493δις US$ (12%-13% των συνολικών λιανικών πωλήσεων), αυξημένες κατά 31,6% από το 2014. Οι online Καταναλωτές ξεπέρασαν τα 360.000.000 το 2015 και η πρόβλεψη είναι ότι το 2020 θα ανέλθουν σε 583 εκ.

Μεγάλος αριθμός εταιρειών, ιδιωτικού και δημοσίου συμφέροντος, ανοίγουν ηλεκτρονικά καταστήματα στα Κινέζικα marketplaces για να πουλήσουν απευθείας στους Κινέζους καταναλωτές (ROYAL MAIL (τα Βρετανικά Ταχυδρομεία), NEW ZEALAND POST (Ταχυδρομεία της Νέας Ζηλανδίας), Ιταλικές Τράπεζες Unicredit και Intesa SanPaolo κλπ).

Τα «καυτά» προϊόντα που ζητάει σήμερα η Κίνα για πωλήσεις μέσω Cross Border είναι τρόφιμα, ποτά, παιδικές τροφές, παιδικά είδη, βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής και καλλυντικά.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα