arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Πως θα δεις τα ένσημα σου ηλεκτρονικά στο atlas.gov.gr με κωδικούς taxisnet
CHA000012

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ μπορούν να δουν τα ένσημα τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του συστήματος ΑΤΛΑΣ «www.atlas.gov.gr» με την χρήση του ΑΜΚΑ τους και τους κωδικούς του taxisnet επίσης και στην ιστοσελίδα ermis.gov.gr η οποία εχει ενημερωθεί με τα τελευταία ένσημα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν επίσης ηλεκτρονικά το ΑΜΚΑ τους μέσω ειδικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ.
Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα ΑΤΛΑΣ φιλοδοξεί σε πρώτη φάση να ενσωματώσει τα ένσημα των ασφαλισμένων για τα έτη από το 1994 και μετά, δηλαδή για την τελευταία 20αετία.  Υπολογίζεται ότι έχουν ήδη καταγραφεί για την τελευταία 20αετία πάνω από 22,8 δισ ημέρες ασφάλισης.

Όταν το σύστημα «Άτλας» ολοκληρωθεί, θα μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια τις συνολικές ημέρες ασφάλισης του ασφαλισμένου, ακόμα και εάν πρόκειται για περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, δηλαδή εμπλέκονται περισσότερα από ένα, ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εντοπίσουν και πιθανά κενά ασφάλισης ή σημεία που πρέπει να διορθωθούν.

Πως βλέπεις τα ένσημα σου μέσω του https://www.atlas.gov.gr και μέσω του http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/.

Πληκτρολογείται την ηλεκτρονική διεύθυνση στον υπολογιστή σας atlas.gov.gr όπου σας εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη.

atlas1

Στην παρακάτω οθόνη εισάγετε τους κωδικούς του taxisnet της ΓΓΠΣ που χρησιμοποιείται για την φορολογική δήλωση

atlas2

Στην παρακάτω οθόνη του ΑΤΛΑΣ εισάγεται το ΑΜΚΑ. Εφόσον δεν το γνωρίζετε μπορείτε να μπείτε εδώ και να τον βρείτε μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ εισάγωντας τα στοιχεία σας

atlas3

Στην παρακάτω οθόνη οι ασφαλισμένοι μπορούν να δουν τα ένσημα τους συγκεντρωτικά ανα ταμείο ενώ πατώντας την επιλογή εκτύπωση του ασφαλιστικού βιογραφικού μπορούν να δουν αναλυτικά όλα τα ένσημα μηνιαίως.

atlas4

Το Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» θεσμοθετήθηκε με βάση τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 8 του ν.4237/2014 (Α,36) και η διαδικασία συγκέντρωσης και τήρησης των στοιχείων ασφάλισης και ασφαλιστικής ικανότητας όλων των ασφαλισμένων της χώρας μέσω της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., εξειδικεύθηκε με την έκδοση της αρ. 11810/179/Φ80353 (1) Υπουργικής Απόφασης.

Πηγή:dikaiologitika.gr

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα