arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• Πρόγραμμα Erasmus+ το πρόγραμμα για τον Εκσυγχρονισμό στην Μεταποίηση (Τυποποίηση – Labelling – Marketing – Πιστοποίηση) στην Ιταλία
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εγκρίθηκε να υλοποιήσει το πρόγραμμα Erasmus +
Αριθμός Δικαιούχων: 12
Διάρκεια αποστολής: 10 ημέρες
Ημερομηνία υλοποίησης: 17/4/2016-26/4/2016
Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα σεμινάρια, θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και πρακτικές στον τομέα τους και θα επισκεφθούν συναφείς ιταλικές επιχειρήσεις για να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και τις μεθόδους που αναπτύσσουν. Τα έξοδα της αποστολής (αεροπορικά, διαμονή, μετακινήσεις, ημιδιατροφή) θα καλυφθούν εξολοκλήρου από το πρόγραμμα.
Το Επιμελητήριο καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής από 4 Μαρτίου έως 16 Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14.00.
Για να όλες τις πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ.

• Ισχνή ανάπτυξη 0,1% για την Ελληνική Οικονομία στο τέλος του 2015
Ισχνή ανάπτυξη 0,1% κατέγραψε η ελληνική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Το ίδιο τρίμηνο το ΑΕΠ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,3% και στην «ΕΕ των 28» αυξήθηκε κατά 0,4%. Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2014 το ΑΕΠ στην Ελλάδα μειώθηκε (-0,8%), ενώ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 1,6% και στην «ΕΕ των 28» κατά 1,8%.

Ενημερωτικές ημερίδες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο Άστρος, στη Βυτίνα, στη Μεγαλόπολη και την Τρίπολη, για την παρουσίαση των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την άμεση και έγκυρη ενημέρωση σε θέματα που άπτονται της επιχειρηματικότητας διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες σε Άστρος, Βυτίνα, Μεγαλόπολη και στην Τρίπολη για την παρουσίαση των:

Νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ:
1. “Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές”
2. “Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”
3. “Νεοφυής Επιχειρηματικότητα”
4. “Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών”

Παράλληλα με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ θα παρουσιαστούν και:
• Οι δράσεις και οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network
• Τα Σεμινάρια του ΕΦΕΤ
Για όλες τις πληροφορίες και το πρόγραμμα ημερίδων πατήστε εδώ.

• Εξαιρέσιμη αργία η Καθαρά Δευτέρα, πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα
H Καθαρά Δευτέρα, είναι για τους μισθωτούς εργάσιμη ημέρα, αφού δεν συμπεριλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες αργίες. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τη Καθαρά Δευτέρα και το 2016, σύμφωνα με το νόμο, καθώς δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές, δηλαδή τις υποχρεωτικές αργίες.
Οι μισθωτοί που θα απασχοληθούν κατά την ημέρα αυτή, αν μεν είναι ημερομίσθιοι, οφείλεται το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς άλλη προσαύξηση (δηλαδή δεν θα λάβουν την προσαύξηση 75%), αν αμείβονται με μηνιαίο μισθό, δεν δικαιούνται να λάβουν καμία άλλη αμοιβή πέρα του κανονικού μηνιαίου μισθού.
Όσον αφορά στα καταστήματα η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες), επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο -επιχειρηματία, εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι.
Για να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα