Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 21/03/2016 / ΩΡΑ: 15:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ

• ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
Προσοχή στην EU BUSINESS REGIGTER για καταγραφή σε Ευρωπαϊκό Οδηγό Επιχειρήσεων- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα ήθελε να ενημερώσει και να προειδοποιήσει τα μέλη του σχετικά με την παραπλανητική τακτική αλλοδαπής εταιρείας με τον τίτλο EUROPE BUSINESS GUIDE, η οποία αποστέλλει σε επιχειρήσεις φυλλάδιο προς συμπλήρωση για να τις καταχωρίσει σε ευρωπαϊκό οδηγό. Οι επιχειρήσεις λαμβάνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για δωρεάν υπηρεσία, αλλά στο φυλλάδιο αυτό και με πολύ ψιλά γράμματα αναφέρεται ότι αυτό το φυλλάδιο αποτελεί αίτηση της επιχείρησης για καταχώριση στον κατάλογο για 3 χρόνια, για καθένα από τα οποία θα πληρώνει 995 ευρώ! Πολλές επιχειρήσεις έχουν παραπλανηθεί από αυτή την τακτική, καθώς δεν διαβάζουν αυτούς τους όρους στα ψιλά γράμματα και θεωρούν πως πρόκειται για δωρεάν υπηρεσία.
Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τέτοιου είδους έγγραφα και να μην τα συμπληρώνετε και τα στέλνετε αν προηγουμένως δεν είστε σίγουροι για τους όρους και αν συμφωνείτε ή όχι με αυτούς.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

• Ενημερωτικές ημερίδες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την παρουσίαση των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014-2020, στη Μεγαλόπολη και την Τρίπολη.
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την άμεση και έγκυρη ενημέρωση σε θέματα που άπτονται της επιχειρηματικότητας διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες σε Βυτίνα, Μεγαλόπολη και στην Τρίπολη.  Η ημερίδα στο Άστρος πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου. Θέματα που θα παρουσιαστούν αφορούν:
Νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ:
1. “Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές”
2. “Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”
3. “Νεοφυής Επιχειρηματικότητα”
4. “Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών”
Παράλληλα με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ θα παρουσιαστούν και:
• Οι δράσεις και οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network
• Τα Σεμινάρια του ΕΦΕΤ
• Εκδήλωση διαβούλευσης στο Δήμο Τρίπολης, για το σχεδιασμό του νέου προγράμματος “CLLD (LEADER) 2014-2020 στην Ανατολική Πελοπόννησο”
Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα οργανώνει εκδήλωση διαβούλευσης, στο πλαίσιο σχεδιασμού του νέου προγράμματος “CLLD (LEADER) 2014-2020 στην Ανατολική Πελοπόννησο”, την Τρίτη 22/03/2016 και ώρα 18.00, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας, στην Τρίπολη Αρκαδίας.
Η εκδήλωση έχει στόχο την ευρεία δημοσιοποίηση του προγράμματος, την υποβολή προτάσεων, απόψεων, ιδεών καθώς και την καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που σχεδιάζεται το νέο πρόγραμμα LEADER (CLLD 2014-2020).
Όλες τις πληροφορίες για την ημερίδα μπορείτε να τις βρείτε εδώ

• ΤτΕ: Θα καταγράφονται όσοι «σπάνε» χαρτονομίσματα των 500 ευρώ
Στην πλήρη καταγραφή των στοιχείων όσων ανταλλάσσουν στα γκισέ χαρτονομίσματα των πεντακοσίων ευρώ θα προχωρούν οι τράπεζες, σύμφωνα με εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής». Στόχος είναι η προληπτική εποπτεία για ξέπλυμα χρήματος, που φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από κάποιες κινήσεις ανταλλαγής χαρτονομισμάτων μεγάλης αξίας. Ήδη οι τράπεζες εισπράττουν μέση προμήθεια 1,5%, προκειμένου να μετατρέψουν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ σε άλλα μικρότερης αξίας.

• Ημερίδα για την Ανάπτυξη και Προώθηση της Πελοποννήσου ως προορισμός τουρισμού υγείας
Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Κέντρο Αποκατάστασης “ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ” διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα: “Ανάπτυξη και προώθηση της Πελοποννήσου ως προορισμός τουρισμού υγείας”.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 στις 5 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκατάστασης “ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ” στο 2ο χλμ, Παλαιάς επαρχιακής οδού Τρίπολης Τεγέας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στα τηλέφωνα :6973 739216 κα. Χόντου Ευαγγελία και 6976 931060 κα. Γιαννουσοπούλου Κατερίνα
Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.