arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• «Άμεση Είσοδος στην αγορά της Κίνας με το Διασυνοριακό Ηλεκτρονικό Εμπόριο»
Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αρκαδίας
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των μελών του διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Άμεση Είσοδος στην αγορά της Κίνας με το Διασυνοριακό Ηλεκτρονικό Εμπόριο» που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Απριλίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου και Πανός 21,Τρίπολη.
Σημειώνεται ότι σε όλους τους συμμετέχοντες θα αποσταλεί πλήρες ενημερωτικό υλικό για το Διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο και την χρήση των Free Trade Zones για άμεση είσοδο στην αγορά της Κίνας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Δείτε αναλυτικά την θεματολογία εδώ.

• H αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται στις 3 Μαΐου
Την Τρίτη 3 Μαΐου «μεταφέρεται» η αργία της Πρωτομαγιάς που φέτος συμπίπτει με την Κυριακή του Πάσχα. Την απόφαση για τη μεταφορά της αργίας υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κατρούγκαλος με βάση την πάγια ακολουθούμενη πρακτική και τις διατάξεις του Α.Ν. 380/1968 «περί καθιερώσεως της 1ης Μαΐου ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας». Να σημειωθεί ότι η 1η Μαΐου συγκαταλέγεται στις ημέρες προαιρετικής αργίας, αλλά μπορεί να καθορίζεται και ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας με απόφαση του υπουργού Εργασίας.

• Μέχρι τέλος Ιουνίου η υποβολή των δηλώσεων και έως 8 δόσεις ο φόρος
Σύμφωνα με τους τελευταίους σχεδιασμούς του Υπ. Οικ., ο μέγιστος αριθμός των δόσεων θα είναι οκτώ και θα μειώνεται ανάλογα με τον μήνα υποβολής της δήλωσης (π.χ. εάν η δήλωση υποβληθεί τον Απρίλιο οι δόσεις θα εκκινούν από το τέλος Μαΐου και θα λήγουν 31.12.2016, ενώ εάν η δήλωση υποβληθεί τον Μάιο οι δόσεις θα εκκινούν από το τέλος Ιουνίου και θα λήγουν πάλι στο τέλος του έτους). Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να ανοίξει στην καλύτερη των περιπτώσεων στο τέλος της εβδομάδας, δηλαδή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και τη δημοσίευση του νόμου στο Φ.Ε.Κ. Βέβαια, κρατάμε μικρό καλάθι γιατί η Διοίκηση είναι ικανή να ανοίξει το σύστημα νωρίτερα —για επικοινωνιακούς λόγους— ακόμη και χωρίς την δυνατότητα εκκαθάρισης.

• Παρατείνεται έως το τέλος Μαΐου το μέτρο απόσυρσης αυτοκινήτων
Κατατίθεται προς ψήφιση στην Βουλή τροπολογία για την παράταση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων έως τον Μάιο του 2016, με νέα ποσοστά απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης για τα καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα. Το μέτρο της απόσυρσης θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016. Ωστόσο, τα νέα κίνητρα απόσυρσης παλαιών Ι.Χ είναι πιο φτωχά σε σχέση με αυτά που ίσχυαν έως τα τέλη του περασμένου έτους. Πλέον το όφελος της απόσυρσης κυμαίνεται από 240 έως 1.470 ευρώ έναντι 300 έως 2.800 ευρώ που ίσχυε στην προηγούμενη απόσυρση.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα