arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Ολοκληρώθηκαν οι ημερίδες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την παρουσίαση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και των δράσεων του Επιμελητηρίου σε Άστρος, Βυτίνα, Μεγαλόπολη, Τρίπολη
ripoli

Δεδομένου ότι τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ προσελκύουν το ενδιαφέρον μεγάλου κοινού σε όλη την Αρκαδία, τόσο υφιστάμενων επιχειρήσεων όσο και νέων υποψηφίων επιχειρηματιών, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network διοργάνωσε μία εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την Αρκαδία, Άστρος, Βυτίνα, Μεγαλόπολη και Τρίπολη προκειμένου να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, μέλη και επαγγελματίες της Αρκαδίας.

Στο Άστρος πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική ημερίδα

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου στο Ίδρυμα Ζαφείρη ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μαζί με την Πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Άστρους «Ο ΚΑΡΥΤΣΙΏΤΗΣ» υποδέχτηκαν πλήθος κόσμου, που έσπευσαν να ενημερωθούν για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ, τις δράσεις του Δικτύου του Enterprise Europe Network και για τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ.

Επόμενη στάση στη Βυτίνα

Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Βυτίνας, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο Πανταζοπούλειο Ίδρυμα η ενημερωτική εκδήλωση.
Οι Πρόεδροι και σύσσωμα τα μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Εμπορικού Συλλόγου Βυτίνας καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες στην ενημερωτική ημερίδα.

Η τρίτη εκδήλωση στη Μεγαλόπολη

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Κινηματογράφου Δήμου Μεγαλόπολης και σε συνδιοργάνωση με τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεγαλόπολης πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση.

Το πρόγραμμα και στις τρεις εκδηλώσεις είχε τον ίδιο άξονα όπου παρουσιάστηκαν εκτός από τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ και οι δράσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, το Δίκτυο Enterprise Europe Network και τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ενημέρωσε για τις δράσεις και ενέργειες που έχουν γίνει στα πυρόπληκτα δάνεια και στα ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα, στον αναπτυξιακό νόμο, καθώς και για την επιδότηση που δίνει το Επιμελητήριο στους επαγγελματίες που θέλουν να συμμετέχουν σε εκθέσεις της Ελλάδας. Σημαντική χαρακτήρισε δε την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στο εξωτερικό που προσφέρουν τα προγράμματα Erasmus + – που διαχειρίζεται το Επιμελητήριο – σε επαγγελματίες –μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Τις δράσεις του δικτύου Enterprise Europe Network, παρουσίασε η υπεύθυνη για το δίκτυο στο Επιμελητήριο και Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κα.Ευγενία Τζανετοπούλου.

Ο συνεργάτης της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου «Αγαπήνωρ» κ. Νίκος Μεγρέμης ενημέρωσε διεξοδικά τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ:
1. “Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές”
2. “Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”
3. “Νεοφυής Επιχειρηματικότητα”
4. “Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών”.
Για τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ και την πιστοποίηση που απαιτείται να έχουν οι επαγγελματίες εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος γενικότερα, μίλησε ο Πρόεδρος του Τμήματος Μεταποίησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Τερζής και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την οργάνωση σεμιναρίων του ΕΦΕΤ που θα πραγματοποιηθούν σε Άστρος, Βυτίνα και Μεγαλόπολη σε συνεργασία πάντα με τα αντίστοιχα σωματεία των περιοχών.

Εκδήλωση Τρίπολης

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 7 μ.μ. η ενημερωτική εκδήλωση για τα νέα προγράμματα επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, αφού ενημέρωσε σχετικά με τις δράσεις του Επιμελητηρίου, που αναφέρθηκαν παραπάνω, χαρακτήρισε την έλευση των νέων προγραμμάτων καθοριστικής σημασίας για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας και προέτρεψε τους παρευρισκόμενους σε ενεργή αλλά και προσεγμένη εμπλοκή στα προγράμματα ώστε να υπάρξει το μέγιστο δυνατό όφελος.
Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, κ. Περικλής Μαντάς ο οποίος αναφέρθηκε στις βελτιώσεις του προγράμματος και στο θετικό πρόσημο που έχουν τα προγράμματα στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου.
Το παρόν έδωσε και ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης ο οποίος στη διάρκεια του χαιρετισμού αναφέρθηκε στην ποιοτικά χαρακτηριστικά των προγραμμάτων και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που αυτά θα δημιουργήσουν στην πραγματική οικονομία.
Χαιρετισμό απέστειλε και ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο των Επιμελητηρίων στην υλοποίηση και διαχείριση των προγραμμάτων.

Οι σύμβουλοι της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα. Φωτεινή Αυγουστίδη και κ.κ. Άγγελος Σταυρόπουλος, Ιωάννης Βυζάς, Ανδρέας Καλογερόπουλος ενημέρωσαν όλους τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τις διαδικασίες επιδότησης για την υποστήριξη των επενδυτικών τους σχεδίων, γύρω από τις απαραίτητες ενέργειες και ανέλυσαν τις λεπτομέρειες που οδηγούν στην κατάθεση ενός ολοκληρωμένου φάκελου.

Ειδικότερα δόθηκε έμφαση σε ποιους απευθύνονται τα προγράμματα και τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι επενδυτές ώστε να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτά. Επίσης αναλύθηκαν οι δαπάνες που μπορούν να συμπεριλάβουν στα επιχειρηματικά τους σχέδια ανάλογα με το πρόγραμμα που τους ταιριάζει, τα οικονομικά στοιχεία και τα χρονοδιαγράμματα που ισχύουν για κάθε πρόγραμμα.

Ακόμη έγιναν αναφορές στις πρόσφατες τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις προκηρύξεις των προγραμμάτων από το Υπουργείο Ανάπτυξης και οι οποίες αλλάζουν τα δεδομένα για ορισμένες περιπτώσεις.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν αναλυτικά ο τρόπος μοριοδότησης του κάθε προγράμματος και αναλύθηκαν τα σημεία που πρέπει να δώσουν έμφαση οι υποψήφιοι ώστε η πρόταση τους να λάβει τη μεγαλύτερη βαθμολογία και να επιλεχθεί.
Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν οι απαντήσεις και διευκρινίσεις στα συγκεκριμένα εξειδικευμένα ερωτήματα των παρισταμένων.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα