Κοινωνική Συμμαχία για τις Μεταρρυθμίσεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 04/03/2016 / ΩΡΑ: 15:24 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ

Συνάντηση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 μεταξύ του βουλευτή Αρκαδίας κ. Κώστα Βλάση και των Προέδρων: Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννη Μπουντρούκα, ΟΕΒΕΑ κ. Τάκη Θεοδωρόπουλου, ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ κ. Γεώργιου Καραγιάννη, Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Παναγιώτη Μαντά και αναπληρωτή Προέδρου Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Παρασκευά Κατσικερό,  με πρωτοβουλία του βουλευτή Αρκαδίας.

Οι Πρόεδροι ευχαρίστησαν θερμά για την πρωτοβουλία του κ. Βλάση να ενημερωθεί για τις δράσεις των επαγγελματικών φορέων της Αρκαδίας καθώς και για το ενδιαφέρον που έδειξε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του για τις παραγωγικές τάξεις και την επιχειρηματικότητα εν γένει.

Οι κ.κ. Μπουντρούκας, Θεοδωρόπουλος, Καραγιάννης και Μαντάς αφού πρώτα έδωσαν το στίγμα των φορέων που εκπροσωπούν, σε μια σύντομη αναφορά στο έργο τους, ανέλυσαν τα προβλήματα που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στην Αρκαδία και τόνισαν τις προσπάθειες που κάνουν, ως φορείς, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, προκειμένου αυτά τα προβλήματα να ξεπεραστούν.

Το ασφαλιστικό, το φορολογικό και η ανάπτυξη κυριάρχησαν ως θέματα συζήτησης, με τους Προέδρους να τονίζουν την ανάγκη διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων από όλους. «Θα πρέπει να καθίσουμε όλοι, πολιτικά κόμματα, φορείς, πολίτες, να συμφωνήσουμε στα βασικά: ασφαλιστικό, φορολογικό και στο αναπτυξιακό μοντέλο. Μεταρρυθμίσεις χωρίς έστω μια ελάχιστη βάση συζήτησης και αποδοχής, με όλη την κοινωνία απέναντι, δε μπορούν να γίνουν. Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις με την πολιτική τους έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο πολιτικό αδιέξοδο. Πρέπει να υπάρξει μία μεγάλη συμμαχία για να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες, τις δικές της ανάγκες. Μια κοινωνική συμμαχία για ένα παραγωγικό κράτος και λειτουργικό, στήριγμα στον πολίτη, στήριγμα στην επιχειρηματικότητα, στήριγμα στην παραγωγικότητα και φυσικά καινούργια πράγματα στην παιδεία».

Ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Βλάσης, συμφώνησε απόλυτα «ότι πρέπει να υπάρξει κοινωνική συμμαχία στις Μεταρρυθμίσεις» ενώ παράλληλα ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις θέσεις του κόμματος που εκπροσωπεί για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Τόνισε δε, ότι δίνεται μεγάλη βαρύτητα στις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών, οι εκπρόσωποι των οποίων καλούνται να βρίσκονται σε ετοιμότητα με αναλυτικές εισηγήσεις και ενέργειες που μπορούν να βρουν έκφραση έτσι ώστε να χαραχθεί από τη βάση μια ολοκληρωμένη τοπική αναπτυξιακή πολιτική με την πλήρη συμμετοχή των τοπικών φορέων.

Σε απάντηση του καλέσματος αυτού, οι Πρόεδροι επισήμαναν την πλήρη ετοιμότητα των φορέων, τονίζοντας ότι θεωρούν «αυτονόητη» τη συνεργασία για την άμεση βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών και αξιοποίηση των προοπτικών της περιοχής.

Ο κ. Μπουντρούκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αδιαφορία που δείχνει η κυβέρνηση στα Επιμελητήρια και στην έκδοση του νέου Επιμελητηριακού νόμου. 

Στο τέλος της συνάντησης συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να συνεχίσει να υπάρχει τακτική επικοινωνία και ενημέρωση με την πραγματοποίηση αντίστοιχων συναντήσεων.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι πρέπει να μεριμνήσετε για την καταβολή του «τέλους διατήρησης μερίδας» της επιχείρησής σας στο Γ.Ε.ΜΗ. εντός της τρέχουσας χρήσης, διότι στο τέλος της χρήσης, σύμφωνα με το άρθρο 3 της υπουργικής απόφασης 79752/30-12-2014, «τα εν λόγω τέλη αποστέλλονται από την αρμόδια υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του οικείου Επιμελητηρίου στη Φορολογική Διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη με βάση τις διατάξεις του κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων»

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι όλες οι επιχειρήσεις που είναι καταχωρημένες στο ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (Γ.Ε.ΜΗ.) και δεν είναι κεφαλαιουχικές – και πιο συγκεκριμένα όλες οι Ο.Ε, Ε.Ε, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ και ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – έχουν υποχρέωση υποβολής στο Γ.Ε.ΜΗ. αποδεικτικού κατάθεσης φορολογικής δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υπουργικής Απόφασης 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ. 3623, τ.Β΄). Η καταχώρηση γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, το αργότερο δύο μήνες μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης στον ιστότοπο: https://services.businessportal.gr

Τέλος, ελέγξτε και τις άλλες υποχρεώσεις σας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, που τυχόν εκκρεμούν.