arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• Παράταση αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus + για τις επιχειρήσεις μεταποίησης ξύλου εώς την Τετάρτη 9 Μαρτίου
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εγκρίθηκε να υλοποιήσει στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ το πρόγραμμα με τίτλο: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΜΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ -ΡΟΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΞΥΛΟΥ»
Αριθμός Δικαιούχων: 12 και Διάρκεια αποστολής: 10 ημέρες
Ημερομηνία υλοποίησης: 17/4/2016-26/4/2016
Η αποστολή θα υλοποιηθεί στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο. Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα σεμινάρια, θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και πρακτικές στον τομέα τους και θα επισκεφθούν συναφείς γερμανικές επιχειρήσεις για να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και τις μεθόδους που αναπτύσσουν.
Τα έξοδα της αποστολής (αεροπορικά, διαμονή, μετακινήσεις, ημιδιατροφή) θα καλυφθούν εξολοκλήρου από το πρόγραμμα.
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από 22 Φεβρουαρίου έως 9 Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14.00.
Πατήστε εδώ για να βρείτε όλες τις πληροφορίες και να κατεβάσετε και την αίτηση συμμετοχής.

• ΚΕΑΟ: Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία
Επιπλέον έσοδα 750 εκατ. ευρώ από το κυνήγι οφειλετών με υψηλά χρέη και περιουσία συν άλλα 400 εκατ. ευρώ από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών, σχεδιάζει να «καλύψει» το υπουργείο Εργασίας, μέρος των ελλειμμάτων των Ταμείων το 2016. Το στόχο για την είσπραξη συνολικά 1,150 δισ. ευρώ, θέτουν το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και η ηγεσία του υπουργείου, με σχετική απόφαση που υπέγραψε χθες ο Γ. Κατρούγκαλος για την ενίσχυση ελλειμματικών ταμείων κύριας ασφάλισης (κυρίως ΙΚΑ και ΟΑΕΕ). Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο του ΚΕΑΟ, οι εισπράξεις από ληξιπρόθεσμες οφειλές θα είναι 750 εκατ. ευρώ έναντι 632,8 εκατ. ευρώ που εισπράχθηκαν το 2015, των 333,2 εκατ. ευρώ το 2014.

• Μειωμένη σύνταξη για δύο κατηγορίες ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ
Στις διατάξεις του τρίτου μνημονίου και των σχετικών νόμων που ακολούθησαν εγκλωβίζονται νέοι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών που συνταξιοδοτούνται από 1η Ιουλίου 2015 και μετά, με 15ετία στα 62 ή με 20ετία στα 50 ή 55 για μειωμένη ή πλήρη αντίστοιχα, καθώς μειώνονται τα κατώτατα όρια συντάξεων. Με εγκύκλιό του ο ΟΑΕΕ ενημερώνει τους ασφαλισμένους μετά την 1η Ιανουαρίου 1993 (νέους ασφαλισμένους) ότι όσοι φεύγουν από 1/7/2015 (ανεξάρτητα από το πότε θεμελίωσαν δικαίωμα συνταξιοδότησης) με τα κατώτατα όρια θα παίρνουν μέχρι τα 67 μόνο το οργανικό τμήμα της σύνταξής τους.
Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά την είδηση.

• Πρόγραμμα Erasmus+ το πρόγραμμα για τον Εκσυγχρονισμό στην Μεταποίηση (Τυποποίηση – Labelling – Marketing – Πιστοποίηση)
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εγκρίθηκε να υλοποιήσει το πρόγραμμα Erasmus + για τον Εκσυγχρονισμό στην Μεταποίηση
Αριθμός Δικαιούχων: 12
Διάρκεια αποστολής: 10 ημέρες
Ημερομηνία υλοποίησης: 17/4/2016-26/4/2016
Η αποστολή θα υλοποιηθεί στην Ιταλία. Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα σεμινάρια, θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και πρακτικές στον τομέα τους και θα επισκεφθούν συναφείς ιταλικές επιχειρήσεις για να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και τις μεθόδους που αναπτύσσουν.
Τα έξοδα της αποστολής (αεροπορικά, διαμονή, μετακινήσεις, ημιδιατροφή) θα καλυφθούν εξολοκλήρου από το πρόγραμμα.
Το Επιμελητήριο καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ από 4 Μαρτίου έως 16 Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14.00.
Πατήστε εδώ για να βρείτε όλες τις πληροφορίες και να κατεβάσετε και την αίτηση συμμετοχής.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα