arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Για την άμεση Είσοδο στην αγορά της Κίνας με το Διασυνοριακό Ηλεκτρονικό Εμπόριο ενημερώθηκαν τα μέλη του Επιμελητηρίου
POU[U 1

Για το νέο μοντέλο εισόδου στην Αγορά της Κίνας ενημερώθηκαν όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Δευτέρα 4 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Γιώργος Φλωράς, εκπρόσωπος στην Ελλάδα της eCargo Enterprise Limited, παρουσίασε αναλυτικά όλους τους τρόπους που μπορεί ένας εξαγωγέας να πουλήσει απευθείας στους Κινέζους καταναλωτές.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην τεράστια, πολλά υποσχόμενη, αγορά της Κίνας με υψηλά εμπόδια όμως για τους Έλληνες εξαγωγείς αγροδιατροφικών προϊόντων.

«Το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Κίνα κατέχει σήμερα μερίδιο 12% του συνόλου των λιανικών πωλήσεων και η πρόβλεψη είναι ότι θα φτάσει στο 30% σε λίγα χρόνια.Με το Cross Border eCommerce οι εξαγωγικές επιχειρήσεις υπερπηδούν σωρεία εμποδίων και «βάζουν πόδι» στην αγορά της Κίνας «αμέσως». Πωλήσεις απευθείας στον Κινέζο καταναλωτή, χωρίς άδεια εισαγωγής στα προϊόντα, με χαμηλότερους δασμούς, χωρίς καθυστερήσεις στο Τελωνείο».

Δεν παρέλειψε να τονίσει και τις δυσκολίες που μπορεί ο εξαγωγέας να αντιμετωπίσει, «δεν είναι εύκολο, ας ακούγεται ιδανικό. Καμία προσπάθεια εισόδου στην Κίνα δεν είναι εύκολη, όταν η προσδοκία είναι σημαντικής αξίας πωλήσεις. Στην Κίνα σήμερα βρίσκονται κυριολεκτικά όλοι οι μεγάλοι παίκτες και ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Με το ηλεκτρονικό εμπόριο πλέον ο εξαγωγέας μπορεί και φτάνει άμεσα στον τελικό πελάτη. Η εξασφάλιση διαθεσιμότητας των προϊόντων την ώρα που ο πελάτης θα πατήσει το «κλικ» της αγοράς, προϋποθέτει μια ξεκάθαρη στρατηγική προσέγγισης των πελατών (μέσω διαδικτυακής προώθησης)».

Ιδιαίτερα απαιτητικούς χαρακτήρισε ο κ. Φλωράς τους Κινέζους καταναλωτές καθότι ζητούν πληθώρα πληροφοριών, εξυπηρέτηση από το ηλεκτρονικό κατάστημα ακόμα και after sales service, τονίζοντας “Τότε εάν ο εξαγωγέας του τα προσφέρει θα κερδίσει μερίδιο στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Κίνας. Και με το ηλεκτρονικό εμπόριο πλέον, αυτός που θέλει, μπορεί”.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα των συμμετεχόντων σε ανοιχτή συζήτηση με τον εισηγητή.

Στο τέλος των εργασιών ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Τρουπής, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Φλωρά για την ενημέρωση και τους παρευρισκομένους για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Χαιρετισμό για την εκδήλωση απέστειλε και ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε αν παρευρεθεί.

Σημειώνεται ότι σε όλους τους ενδιαφερόμενους μπορεί να αποσταλεί πλήρες ενημερωτικό υλικό για το Διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο και την χρήση των Free Trade Zones για άμεση είσοδο στην αγορά της Κίνας.

Στο e-mail gfloras@chinaexportworld.com, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί το σχετικό ενημερωτικό υλικό.

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα