arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• Σεμινάρια ΕΦΕΤ στην Υγιεινή Τροφίμων
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, προκειμένου να βοηθήσει σημαντικά τις επιχειρήσεις τροφίμων να καλύψουν την Υπουργική Απόφαση 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007 που αφορά στην εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων σε θέματα υγιεινής, διοργανώνει σεμινάριο «Κατάρτιση στην Υγιεινή Τροφίμων».
Αναλυτικά  όλες οι πληροφορίες στα σημαντικά νέα εδώ.

• Διαχείριση Επιχειρηματικών Δανείων
Ενημερωτική Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με στόχο την ενημέρωση των μελών του, σχετικά με το Νομοθετικό και Θεσμικό Πλαίσιο για την Διαχείριση των Επιχειρηματικών Δανείων, στο πλαίσιο του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών, διοργανώνει σε συνεργασία με την Glocal Finance Α.Ε. ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Διαχείριση & Αναδιάρθρωση Δανεισμού, Επιχειρησιακή Αναστροφή & Ανάκαμψη» τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 6.30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

• Επιδότηση συμμετοχής μελών Επιμελητηρίου Αρκαδίας σε εκθέσεις εσωτερικού στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση»
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, προγραμματίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το 2016. Μια από τις εκθέσεις είναι η «Ελλάδος Γεύση», 15-18 Απριλίου 2016, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στην Αθήνα.
Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 και ώρα 10.00 και δε θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις που θα παραληφθούν νωρίτερα. Η διαδικασία θα κλείσει την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 και ώρα 14.00 μ.μ. με σκοπό να καλυφθεί ο ανώτατος αριθμός επιδοτούμενων επιχειρήσεων, ο οποίος ανέρχεται στις 5 ανά έκθεση.
Όλες τις πληροφορίες και την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

• Σχέδιο Προώθησης των εξαγωγών
Τρεις είναι οι κεντρικοί στόχοι του σχεδίου προώθησης εξαγωγών το οποίο εκπόνησαν το υπουργείο Οικονομίας και το Enterprise Greece, ύστερα από διαβούλευση με τους αρμόδιους επιχειρηματικούς φορείς. Οι δράσεις του σχεδίου στηρίζονται σε τρεις στρατηγικούς στόχους: α) Η ενίσχυση της γνώσης και πληροφόρησης που τίθενται στη διάθεση τόσο των εξαγωγέων όσο και των διαμορφωτών πολιτικής σε σχέση με το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον της εξαγωγικής δραστηριότητας, β) η ενδυνάμωση των δομών και λειτουργιών της οικονομικής διπλωματίας, ως βασικού μηχανισμού διείσδυσης στις αγορές του εξωτερικού, και γ) η διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού συστήματος διοίκησης, με έμφαση στην ανάπτυξη συνεργειών για την προώθηση της εξωστρέφειας μεταξύ των εμπλεκόμενων κρατικών ή και ιδιωτικών φορέων. Σημειώνεται ότι στόχος της επιτροπής είναι, μεταξύ άλλων, ο εντοπισμός αδυναμιών και καθυστερήσεων, καθώς και η παρακολούθηση των οικονομικών εξελίξεων σε χώρες ή ομάδες χωρών που ενδιαφέρουν την Ελλάδα.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα