arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• Ρύθμιση τραπεζικών δανείων – Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Τι πρέπει να γνωρίζουμε και πως πρέπει να ενεργήσουμε για τη διασφάλιση της επιχείρησής μας
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με στόχο την ενημέρωση των μελών του, σχετικά με το Νομοθετικό και Θεσμικό Πλαίσιο για την Διαχείριση των Επιχειρηματικών Δανείων, στο πλαίσιο του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών, διοργανώνει σε συνεργασία με την Glocal Finance Α.Ε. ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Διαχείριση & Αναδιάρθρωση Δανεισμού, Επιχειρησιακή Αναστροφή & Ανάκαμψη» τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 6.30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων* του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα ενημερωθείτε αναλυτικά πως θα ρυθμίσετε τα τραπεζικά σας δάνεια (κόκκινα δάνεια) με αποτελεσματικό τρόπο για την βιωσιμότητα της επιχείρησής σας.

• Επιδότηση συμμετοχής μελών Επιμελητηρίου Αρκαδίας σε εκθέσεις εσωτερικού στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση»
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, προγραμματίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το 2016. Μια από τις εκθέσεις είναι η «Ελλάδος Γεύση», 15-18 Απριλίου 2016, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στην Αθήνα.
Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 και ώρα 10.00 και δε θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις που θα παραληφθούν νωρίτερα. Όλες τις πληροφορίες για την έκθεση και την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα τα βρείτε εδώ.

• Υποβολή αιτήσεων – «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» (ΕΣΠΑ 2014-2020)
Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει από την Πέμπτη 07.04.2016, 12 μ.μ., η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Όλες οι πληροφορίες εδώ.

• Σκέφτονται να μεταναστεύσουν 9.000 Ελληνικής Επιχειρήσεις
Tο 39% των επιχειρήσεων εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας τους στο εξωτερικό, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από τον περασμένο Ιούλιο, μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων και της τραπεζικής αργίας. Το ποσοστό αυτό υποδηλώνει ότι συνολικά περισσότερες από 9.000 μικρές, μεσαίες και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις αξιολογούν αυτήν τη στιγμή τα συν και πλην της μεταφοράς τους σε χώρα του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με έρευνα της Endeavor Greece (διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας), σε ποσοστό 15%, οι επιχειρήσεις του δείγματος δηλώνουν ότι έχουν ήδη μεταφέρει την έδρα τους στο εξωτερικό. Οι κλάδοι των οποίων οι εταιρείες θεωρούν πιο πιθανή τη μεταφορά έδρας στο εξωτερικό είναι η τεχνολογία και η υγεία. Αντίθετα, στον αγροτικό τομέα και στα καταναλωτικά προϊόντα, επιχειρήσεις κατά 80% επιθυμούν την παραμονή τους στη χώρα.

• Σεμινάρια ΕΦΕΤ στην Υγιεινή Τροφίμων
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, προκειμένου να βοηθήσει σημαντικά τις επιχειρήσεις τροφίμων να καλύψουν την Υπουργική Απόφαση 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007 που αφορά στην εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων σε θέματα υγιεινής, διοργανώνει σεμινάριο «Κατάρτιση στην Υγιεινή Τροφίμων».
Αναλυτικά  όλες οι πληροφορίες εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα