arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• Πότε θα ξεκινήσει τελικά το voucher 29 – 64 για 26.000 ανέργους
Τουλάχιστον άλλους 2-3 μήνες θα χρειαστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, για να θέσουν σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα απασχόλησης που έπρεπε να έχει τεθεί σε λειτουργία ήδη από τον Μάρτιο και απευθύνεται σε 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, με εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα.
Πρόκειται για το αναθεωρημένο πρόγραμμα επιταγής κατάρτισης και απασχόλησης, voucher 29-64, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε ανακληθεί στα τέλη του περασμένου Μαΐου λόγω ανεπαρκούς και μεροληπτικού σχεδιασμού. Η πρόσκληση του συγκεκριμένου προγράμματος επρόκειτο να παρουσιαστεί στα τέλη του περασμένου μήνα, όμως η εμπλοκή με το προσφυγικό, τα hot spots και η Κοινωφελής Εργασία που καλείται να καλύψει τις ανάγκες σε προσωπικό, οδήγησαν στην καθυστέρησή του
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• Πρωτογενές πλεόνασμα 2,68 δις. Ευρώ το ΤΟ Α’ τρίμηνο 2016
Πρωτογενές πλεόνασμα 2,679 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός, το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,732 δισ. ευρώ, το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και στόχου για πλεόνασμα 1,095 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα οποία την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 222 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 503 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου του προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 1,335 δισ. ευρώ.

• Τέλος το βιβλιάριο πρόνοιας για τους ανασφάλιστους
Εγκύκλιο με την οποία ορίζεται ότι καταληκτική ημερομηνία η 4η Απριλίου, για εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικής Αρωγής των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για έκδοση ή για θεώρηση βιβλιαρίων ανασφάλιστων και πιστοποιητικών κοινωνικής προστασίας. Αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, αλλά δεν εκδόθηκε απόφαση, θα εξεταστούν από την 1η Ιουνίου 2016 και μετά με τη νέα διαδικασία.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• Σχέδιο δράσης για τον ΦΠΑ: Η Επιτροπή εισηγείται μέτρα για τον εκσυγχρονισμό του ΦΠΑ στην ΕΕ
Το σημερινό σχέδιο δράσης αποτελεί το πρώτο βήμα προς έναν ενιαίο χώρο ΦΠΑ στην ΕΕ που θα διαθέτει τα μέσα για την καταπολέμηση της απάτης, τη στήριξη των επιχειρήσεων και θα είναι αρωγός της ψηφιακής οικονομίας και του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε ένα σχέδιο δράσης στο οποίο παρατίθενται τρόποι για την επανεκκίνηση του ισχύοντος ενωσιακού συστήματος ΦΠΑ ώστε να απλουστευτεί, να θωρακιστεί έναντι της απάτης και να καταστεί φιλικότερο προς τις επιχειρήσεις.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα