arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Πολιτισμός. «Φίλοι του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης”
swmateio arxaio theatro 5

Στις 3/4/2016, σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ».

Πρόεδρος της Γ.Σ. εξελέγη ο δικηγόρος Σπ. Αποστολόπουλος και Γραμματέας ο Παν. Παγιώτας, πρόεδρος του Συλλόγου Ανθοχωριτών «Αγ. Γεώργιος».

Κατ’ αρχήν απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της προσωρινής Διοικ. Επιτροπής Αλ. Παντούλης.

Στη συνέχεια η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, δια του εκδότη της Εφημερίδας “Τα Νέα της Μεγαλόπολης”  Κων. Φίλανδρου, προέβη σε ενημέρωση για τη σημερινή κατάσταση στο Αρχαίο Θέατρο, για τις εργασίες που ξεκίνησαν την 1η Απριλίου (βλ. 1η σελίδα) και  για την χορηγία της ΔΕΗ. Ακολούθως αναφέρθηκε στο βασικό σκοπό του Σωματείου, που είναι «η προστασία, διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης και η υποστήριξη ανάλογων προσπαθειών τρίτων, φυσικών ή νομικών προσώπων» καθώς στους ειδικότερους σκοπούς και στόχους, όπως αναφέρονται στο καταστατικό, και στα μέσα υλοποίησής των.

Πολλά από τα μέλη (Θ. Καλόμαλος, Ν. Τσιντής, Ν. Μπεργελές, Β. Κωσταρίδου, Χ. Παρνασάς, Χρ. Κυριακοπούλου, Ηλ. Σορολής, Απ. Παρπαΐρης, Μ. Παπούλιας, Π. Μαδούρος, Γ. Αποστολόπουλος, Μ. Πολυχρονόπουλος, Ιω. Μιχαλακόπουλος, Π. Παγιώτας, κ.ά.) τοποθετήθηκαν και κατέθεσαν ενδιαφέρουσες προτάσεις, τις οποίες θα εξετάσει το νέο Διοικ. Συμβούλιο.

Αποφασίστηκε να δοθεί δημοσιότητα στην ύπαρξη του Σωματείου, στην προσπάθεια εγγραφής νέων μελών, στην εξεύρεση πόρων, στην ενεργοποίηση των μελών με τη δημιουργία επιτροπών κ.λπ., στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για το αρχαίο θέατρο, στην υποστήριξη του έργου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας στο αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης, στη σύσταση επιστημονικής γνωμοδοτικής επιτροπής από Καθηγητές Πανεπιστημίου – μέλη του Σωματείου, στην διοργάνωση εκδήλωσης (επιστημονική ημερίδα, κ.λπ.) στη Μεγαλόπολη το καλοκαίρι, τη δημιουργία ιστοσελίδας, κ.λπ.

Ειδική αναφορά έγινε στον στόχο – όραμα των ιδρυτικών μελών, την επανασύσταση του «Φεστιβάλ Μεγαλοπόλεως», το οποίο ως πολιτιστικό προϊόν της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορεί να αποτελέσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή. (Για το «Φεστιβάλ Μεγαλοπόλεως» το νέο Δ.Σ. θα παρουσιάσει σχετική πρόταση προσεχώς).

Ακολούθησε η εκλογή των οργάνων Διοίκησης. Για το Διοικ. Συμβούλιο εξελέγησαν (αλφαβητικά): Χαρ. Αθανασόπουλος, Αθ. Αναστόπουλος, Άννα Βυτινάρου, Φωτ. Μπουκιάς, Αλ. Παντούλης, Στ. Ταγκλής και Κ. Φίλανδρος. Αναπληρωματικοί: Δημ. Γιαννόπουλος και Παν. Παγιώτας. Εξελ. Επιτροπή: Ιω. Μιχαλακόπουλος, Τ. Παπαευθυμίου, Χαρ. Παρνασάς,

Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται για το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης, να γίνουν μέλη του Σωματείου και να συμμετάσχουν με τις θέσεις και προτάσεις τους στην υλοποίηση των στόχων του.

Πληροφορίες – εγγραφές μελών: Αλ. Παντούλης τηλ. 210-9730820, 6947814016, Δ. Γιαννόπουλος 27910-23795, Αθ. Αναστόπουλος 6977905668, Στ. Ταγκλής 210-8990995, 6944324749, Κ. Φίλανδρος 210-9311183, 6944454439.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα