arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Τέλος το βιβλιάριο πρόνοιας για τους ανασφάλιστους
CHA000012

Εγκύκλιο με την οποία ορίζεται ότι καταληκτική ημερομηνία η 4η Απριλίου, για εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικής Αρωγής των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για έκδοση ή για θεώρηση βιβλιαρίων ανασφάλιστων και πιστοποιητικών κοινωνικής προστασίας. Αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, αλλά δεν εκδόθηκε απόφαση, θα εξεταστούν από την 1η Ιουνίου 2016 και μετά με τη νέα διαδικασία.

Τονίζεται επίσης ότι καταργούνται και οι Επιτροπές Κοινωνικής Αρωγής και πλέον παύουν να κατατίθενται νέες αιτήσεις εκεί.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι υπηρεσίες Πρόνοιας αναλαμβάνουν την ευθύνη να ενημερώνουν τους κατόχους βιβλιαρίων ανασφάλιστων και πιστοποιητικών κοινωνικής προστασίας για να τα διατηρήσουν έως τη λήξη τους, όπως επίσης και για τη νέα διαδικασία πρόσβασης σε δωρεάν περίθαλψη.

Ειδικά για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν εκδόθηκε απόφαση, παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκε αίτηση, θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη ενημέρωση ότι η εξέταση θα γίνει με τη νέα διαδικασία από την 1η Ιουνίου 2016 και μετά.

Για το μεσοδιάστημα, οι πολίτες αυτής της κατηγορίας θα δικαιούνται απευθείας πρόσβαση στο ΕΣΥ, με χρήση του ΑΜΚΑ. Τονίζεται επίσης ότι για τους Δήμους τελική ημερομηνία έναρξης εφαρμογής της ΚΥΑ που καθορίζει τη διαδικασία της δωρεάν περίθαλψης είναι η 1η Ιανουαρίου 2017.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα