arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Ρύθμιση τραπεζικών δανείων Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
[]P 2

Το ζήτημα των ημερών που απασχολεί πλήθος επιχειρήσεων και νοικοκυριών είναι η διαχείριση του χρέους του τραπεζικού δανεισμού.
Οι αυξημένες φορολογίες, λόγω μνημονίων, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλίμα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά με αποτέλεσμα η αγοραστική δύναμη να έχει περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό.

Οι λύσεις και οι τρόποι παρουσιάστηκαν αναλυτικά από τον εισηγητή της εκδήλωσης κ. Σπύρο Μαρίνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο GlocaL Finance A.E.| MBA, INSOL, TMA, Διδακτορικό Ερευνητή Επιχειρησιακής Αναστροφής στο Πανεπιστήμιο του Durham του Ηνωμένου Βασιλείου στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με την Glocal Finance Α.Ε. τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.
Την έναρξη των εργασιών έκανε ο κ. Παναγιώτης Μαντάς, Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητήριου Αρκαδίας, ο οποίος ευχαρίστησε την Glocal Finance για την ανταπόκρισή της στην ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου.

Πλήθος κόσμου ενημερώθηκε για τους τρόπους που μπορούν να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησής τους ή των νοικοκυριών τους και την ανταπόκρισή τους στην πληρωμή των δανείων τους.
«Η εφαρμογή των προϋποθέσεων του Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας Ελλάδος και ο νόμος 3869, για τα νοικοκυριά, δείχνει τον δρόμο της βιωσιμότητας και οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά πρέπει να αξιοποιήσουν αυτές τις λύσεις» επεσήμανε ο κ. Μαρίνης στη διάρκεια της παρουσίασής του.

Τα θέματα τα οποία αναλύθηκαν διεξοδικά αφορούσαν:
Ρυθμίσεις τραπεζικών δανείων και οφειλών, η αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με σκοπό τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού, τα «κόκκινα» δάνεια, η προστασία επιχειρήσεων από τις Τράπεζες, ο απεγκλωβισμός από τις Τράπεζες με βιώσιμες λύσεις και επιτόκια, ο Νόμος Κατσέλη – Νόμος Δένδια, ο κώδικας δεοντολογίας Τράπεζας της Ελλάδος και η χρηματοδότηση και αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων.

Για την καλύτερη κατανόηση των επιμέρους θεμάτων ο κ. Μαρίνης χρησιμοποίησε ζωντανά παραδείγματα, ενώ απαντούσε αναλυτικά στις διευκρινιστικές ερωτήσεις των παρευρισκομένων παρουσιάζοντας τους βιώσιμες λύσεις για τα τραπεζικά τους προϊόντα και τις οφειλές τους.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα