arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Ανέπαφες συναλλαγές δέχονται το 50% των μηχανημάτων POS της αγοράς
CHA000003

Πάνω από 50% των τερματικών στην Ελλάδα προσφέρουν ανέπαφες συναλλαγές, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Visa Hellas. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Visa, ο αριθμός των ανέπαφων τερματικών στην Ελλάδα έχει φτάσει τις 142.000.

Οι ανέπαφες συναλλαγές παρέχουν μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα στη διεκπεραίωσή τους, διατηρώντας τα ίδια επίπεδα ασφάλειας που έχουμε συνηθίσει με τις συναλλαγές Visa.

Ο νέος τρόπος πληρωμής εξυπηρετεί τους καταναλωτές για τις καθημερινές τους συναλλαγές, είτε πρόκειται για μικρότερα ποσά -όπως η αγορά εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, εφημερίδων, καφέδων, πρόχειρου φαγητού- είτε για μεγαλύτερα.

Επιπλέον, μέσω των κινητών τερματικών (mobile POS) παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής ελεύθερων επαγγελματιών για επισκέψεις στο σπίτι ή στο γραφείο για πάσης φύσεως εργασίες, ακόμη και για πληρωμή ιατρικών ή νομικών υπηρεσιών, καθώς και για πληρωμή προϊόντων κατά την παράδοση στο χώρο του καταναλωτή.

Όπως επισημαίνεται από τη Visa, τα τερματικά ανέπαφων συναλλαγών είναι ήδη έτοιμα να αποδεχθούν νέα προϊόντα και υπηρεσίες που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, όπως πληρωμή μέσω κινητού τηλεφώνου, πληρωμή μέσω ειδικού περικάρπιου Visa (Wrist wearable) με ενσωματωμένη προπληρωμένη κάρτα κ.λπ.
Πηγή:dikaiologitika.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα