arcadianet espa
Enterprise Europe Network
1ο Διαβαλκανικό Συνέδριο: Προώθηση Περιφερειακής Συνεργασίας (Τρόφιμα & Ποτά)
business5

To Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τα μέλη του ότι υο Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO διοργανώνουν το 1ο Διαβαλκανικό Συνέδριο με θέμα – Προώθηση Περιφερειακής Συνεργασίας (Τρόφιμα & Ποτά) – που θα πραγματοποιηθεί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη στις 7 και 8 Ιουλίου 2016.

Αντικείμενο και σκοπός του Συνεδρίου είναι η ενίσχυση της διαβαλκανικής συνεργασίας  και επιχειρηματικότητας στον κλάδο τροφίμων-ποτών ενώ έμφαση θα δοθεί επίσης σε θέματα που άπτονται του χρηματοπιστωτικού τομέα (τράπεζες, οικονομικοί φορείς) καθώς και σε θέματα της περιφερειακής πολιτικής της ΕΕ που στόχο έχουν την ενίσχυση της συνεργασίας των βαλκανικών κρατών, σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, ασφάλειας και τεχνολογίας  τροφίμων, αγρο-βιοτεχνολογίας κλπ. Στο 1ο Διαβαλκανικό Συνέδριο θα συμμετάσχουν αξιωματούχοι και επιχειρηματίες από Αλβανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ρουμανία, πΓΔΜ, Σερβία, Κροατία και Μαυροβούνιο.

Πρόγραμμα διεξαγωγής Συνεδρίου

Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου, στις 15:00 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο (Λεωφόρος Στρατού & 3ης Σεπτεμβρίου). Κατ’αυτήν θα πραγματοποιηθούν ομιλίες εκ μέρους υψηλών αξιωματούχων από την Ελλάδα και από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και άλλων αρμοδίων καθ’ύλην με αντικείμενο Συνεδρίου, εισηγητών.

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα 2 Εκδηλώσεις.

Η πρώτη αφορά σε παρουσιάσεις εκ μέρους Προϊσταμένων των Γραφείων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων των Ελληνικών Πρεσβειών στις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης, εκπροσώπων ακαδημαϊκών κοινοτήτων, εκπροσώπων Διμερών Επιμελητηρίων και εκπροσώπων ελληνικών τραπεζών του οικονομικού/επιχειρηματικού περιβάλλοντος της κάθε βαλκανικής χώρας, με στόχευση στον κλάδο τροφίμων-ποτών. Η δεύτερη που θα διεξαχθεί παράλληλα θα περιλαμβάνει B2B συναντήσεις εκπροσώπων ελληνικών και βαλκανικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα έχουν και την δυνατότητα παρουσίασης/δειγματισμού (όχι πώλησης) των προϊόντων τους.

Το ενημερωτικό υλικό για το Συνέδριο καθώς και η αίτηση συμμετοχής είναι αναρτημένη στην ακόλουθη ιστοσελίδα:  http://www.helexpo.gr/en/balkan_forum

Τέλος, για τυχόν διευκρινήσεις/ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε, από πλευράς ΔΕΘ η κα Δώρα Κανακίδου (τηλ. 2310-291213) και από πλευράς Διπλωματικού Γραφείου Υφυπουργού Εξωτερικών για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις ο κ. Π. Γιαννούλης, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ (τηλ. 210-3684517).

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων του αγρο-διατροφικού κλάδου και των σημαντικών ευκαιριών για συναντήσεις και επαφές με επιχειρήσεις και φορείς άλλων βαλκανικών χωρών θα παρακαλούσαμε για  την συνδρομή και υποστήριξή σας για επιτυχή διοργάνωση του 1ου Διαβαλκανικού Συνεδρίου στον τομέα των Τροφίμων και Ποτών.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα