arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1
  • Ανέπαφες συναλλαγές δέχονται το 50% των μηχανημάτων POS της αγοράς
    Πάνω από 50% των τερματικών στην Ελλάδα προσφέρουν ανέπαφες συναλλαγές, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Visa Hellas. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Visa, ο αριθμός των ανέπαφων τερματικών στην Ελλάδα έχει φτάσει τις 142.000.
    Ο νέος τρόπος πληρωμής εξυπηρετεί τους καταναλωτές για τις καθημερινές τους συναλλαγές, είτε πρόκειται για μικρότερα ποσά -όπως η αγορά εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, εφημερίδων, καφέδων, πρόχειρου φαγητού- είτε για μεγαλύτερα.
    Περισσότερες πληροφορίες εδώ
  • Μπλοκ επιταγών ακόμα και για εταιρίες που είναι στον «Τειρεσία»
    Επιταγές θα μπορούν να εκδίδουν πλέον κατ΄ εξαίρεση επιχειρήσεις που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές έχουν τεθεί σε διαδικασία εξυγίανσης ή αναδιάρθρωσης. Τούτο προβλέπει απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος. Με τον τρόπο αυτό, διευρύνεται η διακριτική ευχέρεια των τραπεζών να χορηγούν υπ’ ευθύνη τους βιβλιάρια επιταγών στις επιχειρήσεις, οι οποίες, βάσει των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους οι τράπεζες, καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες, για να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους, αξιοποιώντας τεχνικές αναδιάρθρωσης.
  • Στα 6,67 δις. Ευρώ ανήλθαν οι οφειλές του Δημοσίου τον Μάρτιο
    Στα 5,575 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Μάρτιο, από 5,405 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο. Αν σε αυτά προστεθούν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ύψους 1,099 δισ. ευρώ (από 1,079 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο) τότε το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 6,67 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα το πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών διαμορφώθηκε στο πρώτο τρίμηνο του έτους στα 3,2 δις ευρώ από 1,1 δις ευρώ που ήταν το ίδιο διάστημα πέρσι.
  • Νέα παράταση στο «πάγωμα» μεταβίβασης «κόκκινων» δανείων
    Παρατείνονται για έναν ακόμη μήνα, μέχρι τις 15 Ιουνίου 2016, οι εξαιρέσεις από την πώληση σε μη τραπεζικά ιδρύματα συγκεκριμένων κατηγοριών «κόκκινων» δανείων, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Ο λόγος για τη νέα παράταση, όπως αναφέρει η τροπολογία είναι «μέχρι να θεσπιστεί το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο». Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 4354/2015, που θεσπίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, προέβλεπε ότι η πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας, των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, των μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων, καθώς και των δανείων που έχουν χορηγηθεί με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου θα αναστελλόταν έως τις 15 Φεβρουαρίου 2016.
Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα