arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• 18 από τις 28 χώρες της ΕΕ έχουν επιβάλει τον έλεγχο στις μικρές επιχειρήσεις
Έρευνα σχετικά με τα όρια υπαγωγής των επιχειρήσεων στον υποχρεωτικό έλεγχο των οικονομικών τους καταστάσεων από ορκωτούς ελεγκτές λογιστές σύμφωνα με την Οδηγία 34/2013 παρουσιάστηκε στο 17ο συνέδριο του ΣΟΕΛ που έλαβε χώρα στις 11 Μαΐου 2016.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που παρουσίασε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ κ. Γιαννόπουλος Παναγιώτης, ο αριθμός των κρατών μελών της Ε.Ε. που έχουν επιβάλει υποχρεωτικό έλεγχο στις μικρές επιχειρήσεις, μετά την ενσωμάτωση της Οδηγίας, ανέρχεται σε ποσοστό 64 %.

• Πλήρης απελευθέρωση της πώλησης των «κόκκινων» δανείων από το 2018
Μόνο τα «κόκκινα» δάνεια που συνδέονται με υποθήκη πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας κάτω από 140.000 ευρώ, και αυτά έως το τέλος του 2017, κατάφερε να εξαιρέσει η κυβέρνηση από τη δυνατότητα πώλησης σε μη τραπεζικά ιδρύματα. Αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες της συμφωνίας αναμένεται να μετουσιωθούν σε νομοθετικές διατάξεις στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο θα ψηφισθεί τις επόμενες ημέρες από τη Βουλή, το βέβαιον είναι ότι από την 1η Iανουαρίου 2018 η αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων απελευθερώνεται πλήρως και παύει να ισχύει η όποια εξαίρεση.
Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά εδώ.

• ΟΑΕΕ. Καταβολή Δόσεων Ρύθμισης Ν.4305/2014
Τo Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τα μέλη του ότι την Δευτέρα 23.5.2016 καταβάλλονται οι δόσεις ρύθμισης Ν.4305/2014, μέσω Άμεσης Χρέωσης Τραπεζικού Λογαριασμού (πάγια εντολή).
Ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε, να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό τους κατά την ώρα εκτέλεσης παγίων εντολών της Τράπεζας επιλογής τους για την εξόφληση:
– δόσης της 23.5.2016,
– οφειλόμενης δόσης της 21.4.2016, με επιπλέον προσαύξηση 2% ή της 21.3.2016, με επιπλέον προσαύξηση 4%.
Προτείνεται η έγκαιρη πίστωση του λογαριασμού από την Παρασκευή 20.5.2016.

• ΙΝΕ – ΓΣΕΕ: Η λιτότητα «σκότωσε» την οικονομία
Υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και μείωση της ανταγωνιστικότητας προκάλεσαν, παρά τη μείωση των μισθών, οι υφεσιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα. Στη διαπίστωση αυτή καταλήγει μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την εξέλιξη της παραγωγικότητας και τις επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας από το 1995 έως το 2004 και από το 2004 και μετά. «Οι υφεσιακές πολιτικές όχι μόνο δεν είχαν ουσιαστική συμβολή στην ανάταση της ανταγωνιστικότητας, αλλά ενέτειναν τα ήδη υπαρκτά δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και επιδείνωσαν τον καταμερισμό εργασίας στο εσωτερικό της Ευρωζώνης», καταλήγει η μελέτη.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα