arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

Ανάπτυξη πάνω σε 10 άξονες σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομίας
Σε δέκα άξονες που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη μετά την αξιολόγηση εστιάζει το υπουργείο Οικονομίας. Οι άξονες που έχουν σχεδιαστεί από το υπουργείο Οικονομίας αφορούν τη βελτίωση συνθηκών χρηματοδότησης προς την πραγματική οικονομία, τη ρύθμιση για το χρέος, τις δράσεις νέου ΕΣΠΑ 2014-20, την αξιοποίηση του σχεδίου Γιούνκερ, το νέο Αναπτυξιακό Νόμος, την τόνωση του τουρισμού, τη σταδιακή άρση στον περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο στους τομείς Υγείας και Παιδείας, στις θεσμικές παρεμβάσεις για τη στήριξη ΜΜΕ, στην τόνωση της κοινωνικής και αλληλέγγυας Οικονομίας. Όλες οι δράσεις εντάσσονται στην Αναπτυξιακή Στρατηγική για τη χώρα, την υλοποίηση της οποίας θα παρακολουθεί το Αναπτυξιακό Συμβούλιο.

«Καμπάνακι» από το ΣΕΒΤ για τις αυξήσεις σε είδη διατροφής, καφέ και μπύρα
Την ανησυχία του για το νέο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση εκφράζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών (ΣΕΒΤ), όπου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η 6η αύξηση ΦΠΑ τα τελευταία χρόνια, από 23% σε 24% στα είδη διατροφής, η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στη μπύρα και η επιβολή του στον καφέ. Ο ΣΕΒΤ εκτιμά ότι οι αυξήσεις αυτές θα πλήξουν σοβαρά τον οικογενειακό προϋπολογισμό και ιδιαίτερα τις ευαίσθητες κατηγορίες συνανθρώπων μας. Επιπλέον, ο ΣΕΒΤ σημειώνει ότι τυχόν επιβολή ειδικού φόρου ως μέρος του συμπληρωματικού πακέτου μέτρων στον καφέ, θα επιβαρύνει σημαντικά ένα προϊόν που είναι ιδιαίτερα οικονομικό, προκαλώντας αλυσιδωτές αυξήσεις στην αγορά. Στην μπύρα, η προτεινόμενη αύξηση του ΕΦΚ της τάξης του 25-35%, υπολογίζεται ότι θα επιφέρει ανατίμηση της τάξης του 7-10% στο κόστος ζύθου για τις μικρές και μεγάλες ζυθοποιίες και τελικά θα τις επηρεάσει αρνητικά ιδιαίτερα τη φετινή καλοκαιρινή και τουριστική περίοδο.

Το νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας για ανέργους του ΟΑΕΔ
Τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας εξέδωσαν το «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας – Μαθητεία σε εργασιακό χώρο» που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.
Το «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας – Μαθητεία σε εργασιακό χώρο» πραγματοποιείται σε επιχειρήσεις του Δημοσίου ή του Ιδιωτικού Τομέα σε αντικείμενα αντίστοιχα των προβλεπόμενων ειδικοτήτων . Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας-Μαθητεία σε εργασιακό χώρο» είναι επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις του Εθνικού Πλαισίου Ποιότητας της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Μαθητείας και του Πλαισίου Ποιότητας της Μαθητείας στις Επιχειρήσεις.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση τριών (3) αυτόματων μηχανημάτων πώλησης καφέ -σνακ
Πλειοδοτικός Διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση τριών (3) αυτόματων μηχανημάτων πώλησης.
Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε Πλειοδοτικό Διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση τριών (3) αυτόματων μηχανημάτων πώλησης για τις ανάγκες των φοιτητών, Προσωπικού και των διδασκόντων της Σχολής στην πόλη της Καλαμάτας.
Για το σκοπό αυτό θα μισθώσει χώρο (ένα) 1 τετραγωνικό μέτρο περίπου για κάθε μηχάνημα, όπου ο ανάδοχος προμηθευτής θα τοποθετήσει τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης των παραπάνω ειδών.
Ο ένας πωλητής θα διαθέτει ροφήματα (καφέ, σοκολάτα κ α.) και οι άλλοι δύο πωλητές νερό και σνακ.
Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα