Μεταφέρετε την εταιρεία σας σε μία από αυτές τις χώρες και πληρωθείτε γι αυτό

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 29/05/2016 / ΩΡΑ: 18:30 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: TOP NEWS, ΝΕΑ

Καθώς μερικές χώρες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσέλκυση νέων επιχειρήσεων, είναι διατεθειμένες να «πληρώσουν» προς αυτόν τον σκοπό. Είτε αυτό σημαίνει άμεσα οικονομικά κίνητρα για τη χρηματοδότηση startup ή τη μείωση των λογαριασμών και της φορολογίας.

Εσείς που θα μετακινούσατε τη startup σας;

Πριν φτάσουμε όμως στο επίμαχο σημείο, να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει αρκετούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη και όχι μόνο τα οικονομικά οφέλη.

Η αλήθεια είναι, ότι η ιδέα να μένει κάποιος και να εργάζεται σε κάποια άλλη χώρα ακούγεται υπέροχη, ειδικά αυτή την περίοδο. Δεν αποτελεί παρόλα αυτά τη βέλτιστη κίνηση για όλους. Πρέπει να σκεφτείτε πρώτα τις επιχειρηματικές επιπτώσεις της εν λόγω μετακίνησης και βέβαια το πόσο καλά μπορείτε να λειτουργήσετε στις Η.Π.Α ή στη Χιλή.

Ηνωμένες Πολιτείες

Πολλοί θα ήθελαν ζουν στις Η.Π.Α το θέμα όμως είναι ότι αναφερόμαστε σε συγκεκριμένες πόλεις εκ των οποίων οι περισσότερες είναι οικονομικά υποβαθμισμένες περιοχές. Το Ντιτρόιτ στο Μίσιγκαν και η Ανκορέιτζ στην Αλάσκα είναι κάποιες από αυτές με το σύστημα της κάθε μίας να έχει διαφορετικά κίνητρα τα οποία θα πρέπει να υπολογίσετε. Όπως για παράδειγμα ότι είναι ανοιχτά μόνο σε συγκεκριμένους τομείς της βιομηχανίας.

Χιλή

To γνωρίζετε ότι στη Χιλή είναι διατεθειμένοι να σας πληρώσουν 50.000 δολάρια για να μεταφέρετε τη startup σας εκεί; Η παγίδα; Πρέπει να δημιουργήσετε μία startup με παγκόσμιες προοπτικές ανάπτυξης. Το πλεονέκτημα; Το πρόγραμμα είναι ολόκληρο σχεδόν στα αγγλικά ενώ βρίσκεστε σε ισπανόφωνη περιοχή. Μαζί με τα χρήματα δικαιούσθε επίσης βίζα για ένα χρόνο και λίστα επαφών για δικτύωση.

Δανία

Μια από τις πιο φιλικές χώρες για την επιχειρηματικότητα η Δανία, σας προσφέρει πρόσβαση στην ενιαία αγορά. Στη Δανία θα σας δώσουν βίζα για δύο χρόνια και την ευκαιρία να εγκατασταθείτε στη χώρα.

Ενώ δεν υπάρχουν κάποια άμεσα οικονομικά κίνητρα για την εταιρεία σας, θα κερδίσετε πρόσβαση σε ένα από τα πιο γενναιόδωρα συστήματα υγείας και πρόνοιας.

Ιρλανδία

Το Enterprise Ireland αποσκοπεί στο να προσελκύσει επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο. Εφόσον θεωρείτε ότι η startup που έχετε παρουσιάζει προοπτικές υψηλής ανάπτυξης, τότε μπορείτε να κάνετε αίτηση στο Enterprise Ireland, κερδίζοντας χιλιάδες ευρώ σε χρηματοδότηση και την ευκαιρία να ζήσετε και να εργαστείτε στην Ιρλανδία. Είναι γνωστή για το υψηλό επίπεδο διαβίωσης και τους χαμηλούς φόρους στις νέε επιχειρήσεις.

Μαυρίκιος

Μπορεί το οικοσύστημα των startups στον Μαυρίκιο να βρίσκετε σε αρχικό στάδιο και τα 20.000 ρούπια να μην έχουν και την καλύτερη αξία σε συνάλλαγμα, αλλά το χαμηλό κόστος ζωής σε ένα τροπικό παράδεισο στον Ινδικό Ωκεανό ίσως και να αξίζουν την προσπάθεια.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πείσετε την επιτροπή αξιολόγησης ότι η ιδέα σας είναι βιώσιμη και να αξιολογηθείτε σε κάποιες συγκεκριμένες παραμέτρους όπως η καινοτομία, η τεχνολογία, το επιχειρηματικό σχέδιο κ.α.

Με πληροφορίες από το Inc.

Πηγή:epixeiro.gr