arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Δεν νομιμοποιούνται τα νεόδμητα αυθαίρετα – Αλλαγές σε κληρονομιές και μισθώσεις
CHA000010

Δεν νομιμοποιούνται και με τον νέο νόμο που ετοιμάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, όσα αυθαίρετα κατασκευάστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2011, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Αλλαγές έρχονται στις μισθώσεις, στις κληρονομιές και τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων, αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος από μηχανικούς.

Αυθαίρετα στα πιο απίθανα σημεία κοσμοπολίτικων νησιών. Ξεφύτρωσαν, όπως διαπιστώθηκε από τις εφόδους των επιθεωρητών περιβάλλοντος, λίγους μήνες μετά την εφαρμογή του τελευταίου νόμου για τις νομιμοποιήσεις. Θα παραμείνουν για πάντα αυθαίρετα και κατεδαφιστέα αφού και ο νέος νόμος που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν μετακινεί την κόκκινη γραμμή της 28ης Ιουλίου 2011.

Πολυνομοσχέδιο που θα καλύπτει τα πάντα καταρτίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου. Αιχμή η πρόληψη, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή η ταυτότητα κτηρίων. Ο έλεγχος από μηχανικούς που τώρα είναι υποχρεωτικός στις αγοραπωλησίες και τις γονικές παροχές εξετάζεται να επεκταθεί στις μισθώσεις, τις κληρονομιές και τις άδειες λειτουργίας καταστημάτων.

Παρατηρητήρια δομημένου περιβάλλοντος. θα δημιουργηθούν αρχικά σε κάθε περιφέρεια και μετά σε κάθε νομό. Στόχος τους, η σάρωση με κάθε μέσο, ανά εξάμηνο, παλιών και νέων κατασκευών, αλλά και η διασταύρωση στοιχείων και με άλλες υπηρεσίες.

Για όλα τα νέα κτήρια θα υπάρχει πλέον πλήρης ηλεκτρονικός φάκελος. Στόχος είναι όλα αυτά να εφαρμοστούν από το φθινόπωρο.

Πηγή: taxheaven.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα