32η Έμπρο-βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 19/06/2016 / ΩΡΑ: 11:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΡΕΥΝΕΣ, ΝΕΑ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τα μέλη του από τις 21 έως 26 Σεπτεμβρίου 2016, διοργανώνεται η Έμπορο-Βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, για 32η συνεχή φορά από το Επιμελητήριο & το Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης,

Η Έμπορο-Βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Κοζάνη, την πόλη που αποτελεί το γεωγραφικό σημείο τομής μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης ενώ παράλληλα είναι το κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή (καθοριστικό ρόλο παίζει η λειτουργία της Εγνατίας Οδού, που συνδέει την περιοχή με την υπόλοιπη Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Τουρκία καθώς και με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, διευκολύνοντας τις εμπορικές συναλλαγές).

Η 32η Έκθεση θα αναπτυχθεί σε μια έκταση 4.000 τ.μ. (2.600 τ.μ. στεγασμένου και 1.400 τ.μ. υπαίθριου χώρου, με δυνατότητα επέκτασης). Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που θα εκτεθούν μπορούν να προέρχονται από την ευρεία γκάμα της επιχειρηματική δραστηριότητας, καθώς η Έκθεση έχει Γενικό Χαρακτήρα.

Στην φετινή διοργάνωση, τιμώμενη χώρα είναι η Ταϊβάν η οποία συμμετέχει διαμέσου της Πρεσβείας της με περίπτερο στην Έκθεσή μας. Στα πλαίσια της συμμετοχή τους έχουν προγραμματίσει Επιχειρηματικές Αποστολές κατά την διάρκεια της έκθεσης έχοντας βάσιμες προσδοκίες για την επιχειρηματική σύγκλιση των δύο χωρών.
Ταυτόχρονα θα εστιάσουμε, εκτός των άλλων και στο Τουριστικό Προϊόν της Περιφέρειας μας. Η αξιοποίηση των φυσικών πόρων, με έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά και το φυσικό περιβάλλον, θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελούν μέρος της στρατηγικής για την Ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας. Η Δυτική Μακεδονία έχει πολλά αξιοθέατα και Ιστορικούς χώρους που μπορούν να αναδειχτούν στην 32η Έκθεση.

Κάθε χρόνο συμμετέχουν επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ οι επισκέπτες της είναι κυρίως από τη Δυτική Μακεδονία και τους όμορους Νομούς της Περιφέρειας (Ιωάννινα, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία αλλά από τη Θεσσαλονίκη). Οι παράλληλες εκδηλώσεις, Πολιτιστικού ή Εμπορικού χαρακτήρα, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της Έκθεσης. Το φετινό πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση.

Γενικά Χαρακτηριστικά της Έκθεσης εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2461045977-8, 45980-3.