arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• Πρόσκληση συμμετοχής στο Εκθεσιακό περίπτερο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, δίνοντας συνέχεια στις δράσεις εξωστρέφειας και στοχεύοντας στην δυναμική παρουσία των Αρκαδικών επιχειρήσεων & προϊόντων συμμετέχει, στο Εκθεσιακό περίπτερο της ΚΕΕ, στην81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Στην φετινή 81η ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, τιμώμενη Χώρα θα είναι η Ρωσία, η οποία θα καταλάβει με τις επιχειρήσεις της εκθεσιακό χώρο 3.000 τ.μ., γεγονός που αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων και ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών.
Εδώ αναλυτικά όλες οι πληροφορίες.

• Νέα υποχώρηση στις τιμές γραφείων και καταστημάτων το 2015
Συνεχίστηκε και το 2015 η υποχώρηση της αγοράς επαγγελματικών ακινήτων (γραφείων και καταστημάτων). Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για το σύνολο του 2015 οι τιμές των γραφείων σε ολόκληρη την επικράτεια μειώθηκαν σε ποσοστό 0,2%, ακολουθώντας τη μείωση κατά 3,5% το 2014 και κατά 9,9% το 2013. Αντίστοιχα, οι τιμές των καταστημάτων μειώθηκαν πέρυσι κατά 3,5% σε σχέση με το 2014. Το 2014 είχε καταγραφεί μείωση κατά 1,8% και το 2013 κατά 8,8%.
Εδώ αναλυτικά όλες οι πληροφορίες

• Από τέλος Μαΐου οι νέες παρακρατήσεις φόρου σε μισθούς και συντάξεις
Η παρακράτηση φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στο εισόδημα από μισθούς και συντάξεις θα αρχίσει να γίνεται με τις νέες κλίμακες από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου και όχι αναδρομικά, σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Συνεπώς, οι νέες παρακρατήσεις φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης διενεργούνται για μισθοδοσίες και συντάξεις που εκκαθαρίζονται από 27.5.2016 και μετά. Ο συμψηφισμός της διαφοράς φόρου για τα εισοδήματα από την αρχή του έτους ως και τον Μάιο θα γίνει με την εκκαθάριση των δηλώσεων που θα υποβληθούν το 2017.

• Καμία παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις
Το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει στους φορολογούμενους, ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το έτος 2015, είναι η Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016. Επισημαίνει δε, ότι ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής, η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου (αν το εκκαθαριστικό είναι χρεωστικό) είναι η 29η Ιουλίου 2016.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα