arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• Πρόσκληση συμμετοχής στο Εκθεσιακό περίπτερο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, δίνοντας συνέχεια στις δράσεις εξωστρέφειας και στοχεύοντας στην δυναμική παρουσία των Αρκαδικών επιχειρήσεων & προϊόντων συμμετέχει, στο Εκθεσιακό περίπτερο της ΚΕΕ, στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Στην φετινή 81η ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, τιμώμενη Χώρα θα είναι η Ρωσία, η οποία θα καταλάβει με τις επιχειρήσεις της εκθεσιακό χώρο 3.000 τ.μ., γεγονός που αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων και ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών.
Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες εδώ.

• Περαιτέρω μειώθηκαν τα δάνεια τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά τον Απρίλιο
Μειώθηκαν περαιτέρω οι χορηγήσεις των τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η χρηματοδότηση μειώθηκε κατά 1,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015, έναντι μειώσεως 2,1% που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα (Μάρτιος 16 – Μάρτιος 15). Πιο αναλυτικά, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Απρίλιο του 2016, ήταν θετική κατά 118 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 224 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -1,0%, από 1,4% τον προηγούμενο μήνα.

• Ανατιμήσεις σε υπηρεσίες – καταναλωτικά αγαθά λόγω αύξησης ΦΠΑ – ΕΦΚ που ισχύουν από 1η Ιουνίου
Αναλυτικές οδηγίες για την προσαρμογή των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τις αυξήσεις των έμμεσων φόρων και τις τροποποιήσεις που επέρχονται στη φορολογία των ενεργειακών, καπνικών και αλκοολούχων προϊόντων δίνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Διαύγεια.
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την εγκύκλιο.
• ΟΟΣΑ: «Βλέπει» ανάπτυξη στο Β’ εξάμηνο 2016
Μικρή μείωση του ΑΕΠ το 2016, ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στο β’ εξάμηνο του έτους και ρυθμό ανάπτυξης 1,9% για το 2017 προβλέπει η εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) για την ελληνική οικονομία. Για το δημόσιο χρέος, ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι είναι ακόμη πολύ υψηλό και ότι είναι απαραίτητη μία περαιτέρω ελάφρυνση του. Ενώ, «οι αυξήσεις στον ΦΠΑ θα ενισχύσουν προσωρινά τον πληθωρισμό το 2016, αλλά αυτός θα παραμείνει αρνητικός ή κοντά στο μηδέν, λόγω της πολύ χαλαρής οικονομικής δραστηριότητας», αναφέρει η έκθεση.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα