arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• Από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα αυξηθεί ο συντελεστής παρακράτησης φόρου στο 15% για τα μερίσματα
Από την 1η Ιανουαρίου 2017, θα αυξηθεί ο συντελεστής παρακράτησης φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 15%, διευκρινίζεται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Έτσι, όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, τα μερίσματα που διανέμονται μέσα στο τρέχον έτος 2016, εξακολουθούν να υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου με συντελεστή 10%.

• Ψηφιακή υπογραφή για τις επιχειρήσεις σε τέσσερα βήματα από το Επιμελητήριο Αρκαδίας
Μια ακόμη υπηρεσία, στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των μελών του, ξεκίνησε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας. Πρόκειται για τη δυνατότητα απόκτησης ψηφιακής υπογραφής. Μια σύγχρονη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική λύση, η οποία προσφέρει ένα εύχρηστο, γρήγορο και απόλυτα ασφαλή τρόπο διαχείρισης των συναλλαγών των επιχειρήσεων. Η έκδοση της ψηφιακής υπογραφής γίνεται με έξι απλά βήματα. Η διάρκεια των ψηφιακών πιστοποιητικών και της υπηρεσίας/άδειας χρήσης της Ασφαλούς Διάταξης Υπογραφής θα είναι 5 έτη και το συνολικό κόστος θα ανέρχεται στο ποσό των 80 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. 24%.
Όλες οι πληροφορίες εδώ.

• Στο νέο ασφαλιστικό φορέα όλα τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία θα γίνει με τη νέα ρύθμιση οφειλών
Στο νέο ενιαίο ασφαλιστικό φορέα που θα αρχίσει να λειτουργεί από το 2017, σύμφωνα με τον ασφαλιστικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, θα περιέλθουν όλες οι οφειλές που υπάρχουν σήμερα στα ασφαλιστικά ταμεία.
Αυτή την στιγμή τα συνολικά χρέη προς το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ υπολογίζονται οτι φθάνουν τα 29 δισ. Ευρώ, ενώ από την ρύθμιση των 100 δόσεων που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι από τις 73.096 ρυθμίσεις που έγιναν παραμένουν ενεργές μόνο 49.360.
Όλες οι πληροφορίες εδώ.

• Παράταση αιτήσεων για τις δράσεις του ΕΣΠΑ για Τουριστικές ΜμΕ και αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων
Παράταση των καταληκτικών προθεσμιών ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών σχεδίων για τις δράσεις «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» και «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας. Οι νέες καταληκτικές προθεσμίες είναι: – Για τη δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών», 4 Ιουλίου 2016 και ώρα 17:00 αντί 6 Ιουνίου 2016. – Για τη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», 8 Ιουλίου 2016 και ώρα 17:00 αντί 9 Ιουνίου 2016.
Όλες οι πληροφορίες εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα