arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• Ενημερωτικό σεμινάριο για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των επαγγελματιών τουρισμού
Ενημερωτικό σεμινάριο για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των επαγγελματιών τουρισμού σε όλη την Ελλάδα και να τους εκπαιδεύσει σε διαδικτυακά εργαλεία διοργανώνει το Grow Greek Tourism Online, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) το ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής εδώ.

• Δημιουργείται καταπιστευτικός λογαριασμός για δικαιούχους ΕΣΠΑ
Υπουργική Απόφαση με την οποία ρυθμίζονται οι όροι για τη δημιουργία και την εφαρμογή του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού (Escrow Account) σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης. Ο Ανοιχτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός αποτελεί έναν μηχανισμό που εξασφαλίζει στους δικαιούχους προγραμμάτων ΕΣΠΑ πρόσβαση σε ποσό ίσο με την προκαταβολή που δικαιούνται, χωρίς να απαιτείται η υποβολή εγγυητικής επιστολής.

• Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής των εισφορών στο ΙΚΑ
Με χρήση ενός μοναδικού 30ψήφιου κωδικού, μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, θα καταβάλλονται από τις 5 Σεπτεμβρίου όλες οι εισφορές στο ΙΚΑ. Εγκύκλιος του Ταμείου ορίζει ότι ο κωδικός αυτός θα αντιστοιχεί σε κάθε Αριθμό Μητρώου Εργοδότη ή Αριθμό Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου και θα ονομαστεί Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών. Η Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών θα αποδίδεται άπαξ και δεν θα μεταβάλλεται ενώ όλοι οι εργοδότες, περιλαμβανομένου και του Δημοσίου, θα καταβάλλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές στα πιστωτικά ιδρύματα με τη χρήση της ταυτότητας αυτής, ανεξαρτήτως μισθολογικής περιόδου εισφορών.

• Σεπτέμβριο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ
Τον Σεπτέμβριο θα καταβληθεί η πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ενώ τα εκκαθαριστικά θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο από τα μέσα Αυγούστου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.
Αυτό σημαίνει ότι η τελευταία δόση θα καταβληθεί τον Ιανουάριο, ενώ το ποσό που θα εισέλθει στα κρατικά ταμεία υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 3,5 δισ. ευρώ, με ενδεχόμενο να προσεγγίσει και τα 3,7 δισ. ευρώ, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Οι πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία θα επιβαρύνουν περαιτέρω περίπου 500.000-600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα δουν τον τελικό φόρο όχι απλώς αυξημένο αλλά υπερδιπλάσιο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα