arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• Ενημερωτικό σεμινάριο για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των επαγγελματιών τουρισμού
Ενημερωτικό σεμινάριο για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των επαγγελματιών τουρισμού σε όλη την Ελλάδα και να τους εκπαιδεύσει σε διαδικτυακά εργαλεία διοργανώνει το Grow Greek Tourism Online, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) το ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής εδώ.

• Στο 55% η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ορατή η παράταση
Tο 55% του συνόλου των δηλώσεων έχουν υποβληθεί στο TAXIS, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Αναλυτικότερα έχουν υποβληθεί 3,3 εκατομμύρια δηλώσεις και παρέμειναν εκτός το 45%, δηλαδή 2,7 εκατομμύρια δηλώσεις, γεγονός που καθιστά πιθανή την παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ήτοι Πέμπτη 30 Ιουλίου.

• Σημαντική υπέρβαση εσόδων στις Δ.Ο.Υ κατά 4,25% στον προϋπολογισμό
Σημαντική υπέρβαση κατά 4,25% από τον στόχο του προϋπολογισμού, παρουσίασαν τα έσοδα στις Δ.Ο.Υ και στα τελωνεία το πρώτο πεντάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Το Μάιο η υπέρβαση των καθαρών εσόδων από τον στόχο ανήλθε στο 16,85%, παρά τις υψηλές επιστροφές φόρων που σημειώθηκαν τον ίδιο μήνα.

• Λουκέτα και μαύρες λίστες κατά της φοροδιαφυγής
Λουκέτα και μαύρες λίστες για τις επιχειρήσεις που εντοπίζονται να φοροδιαφεύγουν συστηματικά φέρνει το νέο «μέτωπο» κατά της φοροδιαφυγής που ανοίγει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με στόχο την αύξηση των δημοσίων εσόδων και τη στήριξη του κρατικού προϋπολογισμού. Σχετική εγκύκλιος με αναλυτικές οδηγίες αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Όπως εξήγησε ο Γ. Πιτσιλής σε δηλώσεις του, μετά την προγραμματισμένη συνάντησή του για τη φοροδιαφυγή με τους φορείς της αγοράς, στόχος της ενεργοποίησης του μέτρου -το οποίο προβλέπεται από τη νομοθεσία- δεν είναι το κλείσιμο των καταστημάτων αλλά η φορολογική συμμόρφωση.

• Πότε είναι και πότε δεν είναι υποχρεωτική η Πράσινη Κάρτα ασφάλισης αυτοκινήτου
Εάν θέλετε να ταξιδέψετε σε κάποια από τις χώρες του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), δεν είναι απαραίτητο να έχετε Πράσινη Κάρτα διότι το ασφαλιστήριο που σας έχει χορηγήσει η ασφαλιστική σας εταιρία σας καλύπτει σε όλες τις χώρες του ΕΟΧ. (Τεκμαρτή Ασφαλιστική Κάλυψη).
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα