Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 06/07/2016 / ΩΡΑ: 15:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

• Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την παράταση πυρόπληκτων δανείων
Την κατάταξη των πυρόπληκτων δανείων σε ειδικές συνθήκες και αντίστοιχη παράταση μακράς διαρκείας ζητούν σε επιστολή, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, που απέστειλαν στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη, μετά τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αρκαδία, πριν από μερικές ημέρες.
Αναλυτικά όλη η παρέμβαση εδώ.

• Νέες προθεσμίες των προγραμμάτων ΕΣΠΑ
Η «Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» ενημερώνει το επιχειρηματικό κοινό ότι μετά από την παράταση στις καταληκτικές προθεσμίες ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών σχεδίων για τις δράσεις «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» και «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020, μετά τη σημερινή λήξη, Δευτέρα 4 Ιουλίου, το προγράμματος «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» η νέα καταληκτική προθεσμία για τη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», είναι 8 Ιουλίου 2016 και ώρα 17:00 αντί 9 Ιουνίου 2016.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• ΑΡΚΑΔΙΑ 2016 – Επιχειρηματική αποστολή εισαγωγέων στην Αρκαδία
Επιχειρηματική αποστολή και B2B, 30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου, 2016
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network –διοργανώνει εισερχόμενη Επιχειρηματική Αποστολή στην Αρκαδία.
Οι Αρκαδικές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με περίπου 20 εκπροσώπους ξένων επιχειρήσεων, οι οποίες ενδιαφέρονται για τα αρκαδικά προϊόντα και για διεθνή συνεργασία και να συμμετάσχουν σε επιχειρηματικές B2B συναντήσεις και επισκέψεις σε επιχειρήσεις.
Οι επιλεγμένες επιχειρήσεις της Αρκαδίας θα έχουν προκαθορισμένα ραντεβού με τους ξένους πιθανούς συνεργάτες πριν από την εκδήλωση.

Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες εδώ.

• Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής των εισφορών στο ΙΚΑ
Νέα δεδομένα για τις ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών θα υπάρχουν απο τις 5 Σεπτεμβρίου 2016 αφού θα καταβάλλονται με νέο τρόπο μέσω τραπεζών και θα αποδίδονται στο ΙΚΑ
Μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ θα γίνονται, από τις 5 Σεπτεμβρίου 2016 και μετά, οι καταβολές για τις ασφαλιστικές εισφορές από όλες τις επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό.
Όπως έχει γίνει γνωστό από το ΙΚΑ, η διαδικασία θα πραγματοποιείται με χρήση ενός μοναδικού 30ψήφιου κωδικού, που θα λάβει κάθε εργοδότης, που ονομάζεται Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών (Τ.Π.Τ.Ε.). Σημειώνεται ότι ο κωδικός Τ.Π.Τ.Ε. θα αποδίδεται άπαξ και δεν θα μεταβάλλεται.
Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες εδώ.