arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• Συνάντησης Εργασίας για τα Πυρόπληκτα Δάνεια και για τα προβλήματα των επαγγελματιών και επιχειρήσεων»
Στη “Συνάντηση Εργασίας” που πραγματοποιήθηκε στις 15/7/2016 στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας (πλατεία 23ης Μαρτίου) με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξη Χαρίτση, παρουσία της Βουλευτού Μεσσηνίας κας Π. Κοζομπόλη και των κ.κ. Προέδρων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων Νομών (Αρκαδίας: Ιωάννης Μπουντρούκας, Ηλείας: Κων/νος Νικολούτσος, Λακωνίας: Βασιλική Δερτιλή και Μεσσηνίας: Δημήτριος Μανιάτης) έγινε ενημέρωση για τα Πυρόπληκτα Δάνεια και τα προβλήματα της καθημερινότητας των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Στον Yφυπουργό δόθηκε Κοινό Υπόμνημα ” των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών (Αρκαδίας, Αχαΐας, Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας) που αφορούσε τις ρυθμίσεις των πυροδανείων.
Ο κ. Χαρίτσης υποσχέθηκε να μεταφέρει το υπόμνημα στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη προκειμένου να οριστεί άμεσα μια Συνάντηση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, Υπουργεία, Τράπεζες, Επιμελητήρια, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

• Ανατροπές σε ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ., ΦΠΑ αγροτών
Αλλαγές φέρνει στον ΕΝΦΙΑ, στα τέλη κυκλοφορίας, στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ των αγορών αλλά και στις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, το νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων που κατατέθηκε στη Βουλή τις προηγούμενες μέρες.

• Παρατείνει τη ρύθμιση των 36 δόσεων ως τέλος Σεπτεμβρίου η ΔΕΗ
Δίμηνη παράταση του προγράμματος ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις, ως τις 30 Σεπτεμβρίου, μετά την μεγάλη ανταπόκριση από πελάτες της, επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ προκειμένου, όπως αναφέρει, να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους, καθώς αναμένεται αύξηση των αιτημάτων για διακανονισμό. «Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της 1ης δόσης πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

• Νέα ρύθμιση για χρέη στα Ταμεία για τους συνεπείς
Δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν μόνο οι συνεπείς ασφαλισμένοι, από το 2017 με νέα ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση. Σήμερα περίπου 270.000 είναι οι οφειλέτες με χρέη 15,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», δεν έχει τέλος το άγριο κυνήγι για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι καταγράφτηκε αύξηση 117,2% στα εντάλματα κατασχέσεων για οφειλές στο ΙΚΑ αλλά και 127,30% των πτωχεύσεων επιχειρήσεων που χρωστούσαν και το Ταμείο κινήθηκε εναντίον τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος τρόπος ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των θεσμών, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σας ενημερώνουμε ότι από 1 Αυγούστου έως και 31 Αυγούστου το Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας δεν θα κυκλοφορεί

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα