Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 08/07/2016 / ΩΡΑ: 15:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ

• ΑΕΠΙ. Μη μόνιμη η βεβαίωση παραβάσεων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Παύση ισχύος της εγκυκλίου, ανακαλείτε έγγραφο προς την ΑΕΠΙ, σχετικά με την επιβολή διοικητικών κυρώσεων στα Καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) λόγω καταστρατήγησης των διατάξεων του Ν. 2121/1993 (ΦΕΚ 25/Α’/1993).
To σχετικό έγγραφο δημιούργησε πληθώρα προβλημάτων στον κλάδο εστίασης την τελευταία διετία όπου χιλιάδες επαγγελματίες ταλαιπωρήθηκαν με επιβολή άδικων διοικητικών κυρώσεων που τους οδηγούσαν, είτε σε αφαίρεση της άδειας λειτουργία του καταστήματός τους.
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την εγκύκλιο.

• Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την παράταση πυρόπληκτων δανείων. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις επιχειρήσεις της Αρκαδίας
Την κατάταξη των πυρόπληκτων δανείων σε ειδικές συνθήκες και αντίστοιχη παράταση μακράς διαρκείας ζητούν σε επιστολή, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, που απέστειλαν στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη, μετά τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αρκαδία, πριν από μερικές ημέρες.
Πατήστε εδώ για να δείτε την παρέμβαση.

• ΑΡΚΑΔΙΑ 2016 – Επιχειρηματική αποστολή εισαγωγέων στην Αρκαδία
Επιχειρηματική αποστολή και B2B, 30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου, 2016
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network –διοργανώνει εισερχόμενη Επιχειρηματική Αποστολή στην Αρκαδία.
Οι Αρκαδικές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με περίπου 20 εκπροσώπους ξένων επιχειρήσεων, οι οποίες ενδιαφέρονται για τα αρκαδικά προϊόντα και για διεθνή συνεργασία και να συμμετάσχουν σε επιχειρηματικές B2B συναντήσεις και επισκέψεις σε επιχειρήσεις.
Οι επιλεγμένες επιχειρήσεις της Αρκαδίας θα έχουν προκαθορισμένα ραντεβού με τους ξένους πιθανούς συνεργάτες πριν από την εκδήλωση. Όλες οι πληροφορίες εδώ.

• Ξεπέρασαν τον στόχο τα φορολογικά έσοδα τον Ιούνιο
Σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι αλλά και υπέρβαση από τον στόχο του προϋπολογισμού παρουσίασαν τα καθαρά φορολογικά έσοδα τον Ιούνιο. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, τον Ιούνιο τα καθαρά φορολογικά έσοδα σημείωσαν αύξηση 32,9% σε σχέση με πέρυσι και ανήλθαν σε 3,74 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υπέρβαση 1,33% έναντι του στόχου που έχει τεθεί στον προϋπολογισμό. Το εξάμηνο Ιανουάριος – Ιούνιος 2016 η αύξηση των εσόδων σε σχέση πέρυσι ήταν 6,5%.