arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία οι επιχειρηματίες Συνέντευξη του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννη Μπουντρούκα στο Face Control
facecontrol

Για τον αναπτυξιακό νόμο, τους πρόσφυγες, τη Λευκή Νύχτα, τη Νέα Επιμελητηριακή Νομοθεσία και πολλά άλλα επίκαιρα θέματα μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, στην εκπομπή Face Control του Τριαντάφυλλου Σωτηρόπουλου, με έμφαση στις δυνατότητες που δίνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας στους επαγγελματίες, μέσα από τις δράσεις και παρεμβάσεις του.

«Η μόνη σωτηρία θα έρθει μέσα από τις επενδύσεις» τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου στην ερώτηση σχετικά με τον Αναπτυξιακό Νόμο, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στις προτάσεις που έχει κάνει εδώ και δύο χρόνια το Επιμελητήριο τόσο προς τους αρμόδιους φορείς όσο και στη δημόσια διαβούλευση που είχε συμμετάσχει ενεργά.

Για το τελικό σχέδιο της Νέας Επιμελητηριακής Νομοθεσίας ανέφερε πως το Επιμελητήριο έχει καταθέσει από καιρό τις προτάσεις του για τον επιμελητηριακό νόμο ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επίσκεψη του Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Αντώνη Παπαδεράκη στο Επιμελητήριο, προκειμένου να συζητήσει με τα μέλη της Διοικητικής επιτροπής το μέλλον και τις προοπτικές του επιμελητηριακού θεσμού ο οποίος πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Παράλληλα αναφέρθηκε ότι παρά το οικονομικό κλίμα των τελευταίων ετών, το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει καταφέρει να ανεβάσει τον πήχη ακόμα ψηλότερα, με τις δράσεις του: «Το Επιμελητήριο Αρκαδίας λειτουργεί ως προέκταση μιας επιχείρησης, αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι επαγγελματίες και να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που τους δίνουμε».
Για το θέμα της κρίσης που περνάει ο επιχειρηματικός κλάδος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου πιστεύει πως «Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία εμείς οι επιχειρηματίες, να δούμε με άλλο πρίσμα την επιχειρηματικότητα. Με σοβαρό σχέδιο και προγραμματισμό μπορούμε να επιβιώσουμε».

Σχετικά με το ερώτημα για την εγκατάσταση των προσφύγων στην περιοχή μας απάντησε, «αφού έτυχε στη χώρα μας να διαχειριστεί και αυτό το πρόβλημα, να το κάνει. Όμως η εγκατάσταση να γίνει με πληθυσμιακά και κοινωνικά κριτήρια και κυρίως με ανθρώπινες συνθήκες για τους συνανθρώπους μας. Πώς όμως είναι δυνατόν την ώρα που περιμένουμε να γίνουν επενδύσεις να δημιουργούμε αντικίνητρο για επενδύσεις με την εγκατάσταση των προσφύγων στην ΒΙ.ΠΕ; Είναι απίστευτο λάθος η εγκατάσταση στη ΒΙΠΕ Τρίπολης και για τους πρόσφυγες – μετανάστες και για τους εγκατεστημένους, κάτι που συμφώνησε και ο Δήμος και η αντιπολίτευση. Ίσως οι εγκαταστάσεις του Ψυχιατρείου να είναι οι πλέον κατάλληλες».

Για την υλοποίηση του Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων μίλησε για τις προσπάθειες που κατέβαλε το Επιμελητήριο για να το διοργανώσει στην Τρίπολη ώστε να μπορούν Αρκάδες, καθώς και από τους γύρω νομούς, επιχειρηματίες να το παρακολουθήσουν με σημαντική οικονομική επιδότηση που προσέφερε το Επιμελητήριο.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσπάθεια που κάνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας να συνδέσει την επιχειρηματικότητα με την εκπαίδευση, μέσα από τους μαθητικούς και φοιτητικούς διαγωνισμούς που διοργανώνει, με την ελπίδα να προκύψει μια νέα γενιά επιχειρηματιών μέσα από αυτή την κρίση.
Για το σαθρό σύστημα των εταιριών πνευματικών δικαιωμάτων, το οποίο «πνίγει» οικονομικά τους επαγγελματίες εστίασης ανέφερε. «Έχουμε ζητήσει από τους βουλευτές Αρκαδίας να στηρίξουν το σχέδιο Νόμου, που βρίσκει σύμφωνη την Επιμελητηριακή Κοινότητα, ώστε να καταστεί Νόμος του Κράτους και να δώσει ανάσα στους επαγγελματίες –χρήστες, αλλά και στους δημιουργούς.
Όσον αφορά στη Λευκή Νύχτα, σχολίασε πως η στενή συνεργασία μεταξύ των φορέων θα φέρει το αποτέλεσμα για τη διοργάνωση και την καθιέρωση ενός τέτοιου γεγονότος. Το Επιμελητήριο, εκτός από τις πρωτοβουλίες που θέλει να αναλάβει (διοργάνωση εκδηλώσεων κ.α) έχει τον συντονιστικό ρόλο μεταξύ των φορέων. Το θέμα που προκύπτει είναι η εύρεση μιας ημερομηνίας ώστε να συντονιστούν όλοι.

Τέλος ο κ. Μπουντρούκας αποκαλύπτει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Αυτά και άλλα πολλά στην εκπομπή FACE CONTROL, του Τριαντάφυλλου Σωτηρόπουλου, μέσα από τη διαδικτυακή τηλεόραση του ARCADIA SPOT.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα