arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Ημερίδα για τον Υαλοπίνακα στην Τρίπολη
education

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης των μηχανικών και των μελών της ανά την Ελλάδα οργάνωσε υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου,  την Ημερίδα με τίτλο «Υαλοπίνακες: Σύγχρονες Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές ». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης.

Την ημερίδα χαιρέτισε η Πρόεδρος του ΤΕΕ Πελοποννήσου κα Χαρίκλεια Τσιώλη, η οποία αρχικά ανέφερε τις σημαντικές ιδιότητες του γυαλιού καθώς επίσης το ότι το γυαλί μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις των κάθε είδους κτηρίων για ταχύτητα κατασκευής, υψηλή αισθητική, χαμηλό κόστος συντήρησης, εξοικονόμηση ενέργειας, ασφάλεια και άνεση στους χρήστες. Ο υαλοπίνακας είναι ένα από καλύτερα εργαλεία στα χέρια των Μηχανικών του 21ου αιώνα, του οποίου η χρήση συνεχώς αυξάνεται και διευρύνεται. Η χρήση υαλοπινάκων συμβάλει ιδιαίτερα στην ενεργειακή απόδοση των νέων κτιρίων, όπως επίσης και στην ενεργειακή αναβάθμιση των παλαιών το οποίο και αποτελεί στοίχημα του παρόντος και του μέλλοντος για την Ελλάδα. Τέλος, ανέφερε την ανάγκη συμμόρφωσης του κλάδου του γυαλιού με τις προδιαγραφές και επαίνεσε την πρωτοβουλία της ΠΟΕΒΥ για τη δημιουργία των «Αρχών Ασφαλείας Εφαρμογής Υαλοπινάκων», ένα απαραίτητο εργαλείο για τους Μηχανικούς και τους Υαλοθέτες.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη του υαλοπίνακα ως το κορυφαίο δομικό υλικό, το οποίο διαθέτει όλα εκείνα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που μπορούν να συνεισφέρουν στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Το γυαλί πέρα από ένα πλήρως οικολογικό υλικό, εξοικονομεί πολύ μεγάλα ποσοστά ενέργειας και μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών άνεσης και φυσικά ασφάλειας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις Αρχές Ασφαλείας Εφαρμογής Υαλοπινάκων που δημιούργησε η ΠΟΕΒΥ, λόγω κενού νόμου, βασισμένες στον Ευρωκώδικα της 01/07/2013. Οι Αρχές Ασφαλείας είναι ένα «εγχειρίδιο» που έχει σαν στόχο την επιλογή του κατάλληλου υαλοπίνακα ανά εφαρμογή, για την αποφυγή ατυχημάτων (http://poevy.gr/assets/contents/files/arxes-asfaleias.pdf ).

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν η κυρία Παρασκευή Ηλιοπούλου –  Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ και οι κύριοι: Χρήστος Λούσης – Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Β.Υ., Γιώργος Ηλιάδης – Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός, Ανδρέας Μάχος – Γεν. Γραμματέας Π.Ο.Ε.Β.Υ., Μανώλης Σηφάκης – Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Β.Υ και Πολύζος Βαλαλής – Μέλος Π.Ο.Ε.Β.Υ. Οι ενότητες που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα ήταν:

  • Ευρωπαϊκές Απαιτήσεις & Ελληνικές Υποχρεώσεις
 
  • Αρχές Ασφαλείας Εφαρμογής Υαλοπινάκων
 
 
  • Πεδία Εφαρμογής – Κατηγορίες Υαλοπινάκων Ασφαλείας – Πρότυπα
  • Δομική Πυροπροστασία
  •  Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές Υαλοπινάκων για την Ασφάλεια & την Άνεση
 
 
  • Κατασκευαστικές Προτάσεις – Νέα Υλικά & Επεξεργασίες
 
  • Υαλοπίνακες Ειδικών Εφαρμογών
  •  Σύγχρονες Τεχνολογίες Υαλοπινάκων για Διαχείριση Ενέργειας & Ηχομείωση στο κέλυφος του κτιρίου
 
 
  • Βασικές Αρχές – Έννοιες – Συντελεστές
 
  • Επιλογή Υαλοπινάκων με βάση τη θέση και τη χρήση του κτιρίου
 
  • Τεχνικές προτάσεις ηχοπροσταστίας στο σύγχρονο κτίριο

Το πλήρες κείμενο των παρουσιάσεων θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΒΥ, καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ Πελοποννήσου.

Τέλος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων θα ήθελε να ευχαριστήσει το ΤΕΕ Πελοποννήσου για την πολύτιμη βοήθειά του και συνεργασία.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα