ΙΤΒ Berlin 2017. Η μεγαλύτερη Διεθνής Τουριστική Έκθεση στον κόσμο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 27/07/2016 / ΩΡΑ: 09:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΝΕΑ

50 Χρόνια της ITB Berlin: Νέο ρεκόρ στον αριθμό των επισκεπτών και των εκθετών!

 Μεγάλη ευκαιρία για Β2Β συναντήσεις!

 9η ITB στην Ασία – Σιγκαπούρη, 19. – 21.10.2016

 H ΙΤΒ Berlin 2017, διεξάγεται στο Βερολίνο στις 08. – 12.3.2017. Ιδιαίτερα θετικά είναι τα σημάδια για τον τομέα του τουρισμού, όπως διαφάνηκαν στην περσινή επετειακή διοργάνωση. Με περισσότερους από 100 εκθέτες, μεταξύ αυτών Έλληνες ξενοδόχοι, τουριστικά γραφεία, δήμοι, περιφέρειες, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών του τουριστικού κλάδου, συμμετείχε η Ελλάδα. Το ομαδικό περίπτερο του ΕΟΤ και μια σειρά από δρώμενα, όπως παρουσιάσεις από σεφ και live cooking στο πλαίσιο της έκθεσης, φρόντισαν όπως κάθε χρόνο για την ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την προσέλκυση μεγάλου αριθμού τουριστών για την επόμενη τουριστική σαιζόν. H προσέλευση στο ελληνικό περίπτερο ήταν μεγάλη τόσο τις τρεις πρώτες μέρες που αφορούσε τους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και τις δύο επόμενες, όπου η έκθεση ήταν ανοιχτή για το κοινό.

Σύμφωνα με τις έρευνες που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της ITB, η Ελλάδα ανέβηκε στην τρίτη θέση των δημοφιλέστερων προορισμών για τους Γερμανούς. Στην επετειακή διοργάνωση της ITB Berlin 2016, που γιόρτασε 50 χρόνια διοργάνωσης, συμμετείχαν 10.000 εκθέτες. Μεταξύ των 180.000 επισκεπτών, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, παρευρέθησαν και εκπρόσωποι από την πολιτική, δήμαρχοι και περιφερειάρχες με σκοπό τη δικτύωση και το κλείσιμο επαγγελματικών συμφωνιών με τους παγκόσμιους «παίκτες» και παράγοντες του τουριστικού κλάδου.

 

Η ΙΤΒ Berlin αποτελεί μετά από 50 χρόνια διοργάνωσης έναν αξιόπιστο δείκτη της κατάστασης του κλάδου και μια απαραίτητη πλατφόρμα δικτύωσης για μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες του κόσμου. Η διεθνής ταξιδιωτική βιομηχανία απέδειξε την αντοχή της στο πρόσωπο της κρίσης των προσφύγων και των γεωπολιτικών κινδύνων, αποδεικνύοντας ότι παραμένει η δυναμικά αναπτυσσόμενη βιομηχανία παρά τις δύσκολες παγκόσμιες συνθήκες. Την έκθεση ΙΤΒ κάλυψαν συνολικά περίπου 5.000 εξουσιοδοτημένοι δημοσιογράφοι από 80 χώρες και περίπου 380 Bloggers από 30 χώρες.

 

Η ITB Berlin προσφέρει σε εκθέτες και επισκέπτες μια online πλατφόρμα επικοινωνίας, το Virtual Market Place (VMP), όπου παρέχεται η δυνατότητα επικοινωνίας με τους επισκέπτες της έκθεσης όλο το χρόνο. Register: www.virtualmarket.itb-berlin.com (“My Account”).

 Δωρεάν WiFi για εκθέτες και επισκέπτες στους χώρους της ITB BERLIN 2017.

Μεγάλη ανταπόκριση είχε και το “ITB SPEED NETWORKING”, το οποίο έλαβε χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πρόκειται για πεντάλεπτα meetings μεταξύ εκθετών και buyers, που λαμβάνουν χώρα στον εκθεσιακό χώρο στη διάρκεια της έκθεσης.

Η μεγαλύτερη Διεθνής Τουριστική Έκθεση στον κόσμο ITB Berlin συνεχίζει την επιτυχία της και στην Ασία, καθώς κάθε Οκτώβριο διοργανώνεται στη Σιγκαπούρη η ITB ASIA με εκατοντάδες επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο και πάνω από 9.000 επισκέπτες. Ιστοσελίδα: www.itb-asia.com

Για περισσότερες πληροφορίες και για κάρτες εισόδου με έκπτωση μέχρι και 30% μπορείτε να απευθυνθείτε στο Eλληνογερμανικό Επιμελητήριo, αποκλειστικό αντιπρόσωπο του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα, στην Αθήνα, τηλ. 210 6419037 και στη Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 327733. Ιστοσελίδα της έκθεσης: www.itb-berlin.com